Rezultati 7. kroga 3. SNL-vzhod
Derbi na Ptuju gostom iz Konjic

Največ pozornosti bo v tem krogu zagotovo pobral derbi še neporaženih ekip, Drave in Dravinje.

Derbi kroga je upravičil svoje ime, saj sta Drava in Dravinja prikazala dobro igro, na koncu pa je zmaga odšla v Slovenske Konjice. Gostje so srečanje pričeli odlično in že v 2. minuti šokirali domače, ko je za 0:1 zadel Alenc. Domači so sicer poskušali izenačiti, a so gostje povsem nadzirali potek srečanja. V 2. polčasu so Dravaši še bolj pritisnili na konjiška vrata, ki so nato pretili iz protinapadov in enega teh uspeli tudi realizirati, ko je na 0:2 znova povišal Alenc. Domačini so pred iztekom uspeli doseči častni zadetek, a prvemu porazu v sezoni se več niso mogli izogniti.
Šentjurju ni uspelo ponoviti igre iz minulega kroga, medtem ko njihovim nasprotnikom iz Kuzme je. Za odločilni trenutek srečanja zagotovo lahko štejemo izključitev domačega vratarja Sitarja, saj so se nato Šentjurčani bili prisiljeni braniti. Gostje so do konca srečanja uspeli še 2x zatresti mrežo domačinov in zabeležiti zmago z 1:3. Vse tri zadetke za Tromejnik je dosegel Čontala.
Malečnik je proti Šmarju zapravil skoraj nemogoče. Vse do 58. minute so namreč dominirali na igrišču, vodili s 3:0, nato pa nerazumljivo popustili in gostom dovolili, da so se vrnili v igro. V zadnje pol ure so namreč gostje s tremi zadetki uspeli izničiti prednost Malečnika in priti do točke, ki je ob vseh navedenih dejstvih enaka zmagi.
Nedeljsko dopoldne je postreglo s srečanjem v Rakičanu, kjer so gostili Nafto. Pričakovalo se je izenačeno srečanje, a so tokrat bili gostje iz Lendave enostavno boljši nasprotnik vseh 90 minut. V vsakem polčasu so dosegli po zadetek, kar je bilo dovolj za zmago 0:2 in ohranitev stika z vrhom lestvice.
Čarda je bila v srečanju z Ljutomerom 2/3 srečanja enakovreden nasprotnik. Vse do izključitve Kološe v 69. minuti so držali 1:1, z igralcem manj pa enostavni niso več zmogli parirati gostom. Ti so v preostalih minutah dosegli 3 zadetke in na koncu zabeležili zmago z 1:4.
Grad je po pričakovanju bil več kot dostojen tekmec Beltinčanom, ki so lahko na koncu zadovoljni s točko. Domačini so vse do 72. minute vodili z zadetkom Škafarja, v omenjeni minuti pa je Slavič izenačil na 1:1. Domačini so nato imeli idealno priložnost, da pridejo do zmage, a je Krauthaker v 76. minuti zastreljal 11-metrovko in ostalo je pri remiju 1:1.
Odranci so prišli do pričakovane zmage nad Bistrico. Domačini so bili boljši skozi celotno srečanje, zato je zmaga s 3:0 več kot zaslužena.
Zapisniki 7. kroga 3.SNL-vzhod

 

[phpleague type=fixture id=261]

 

[phpleague id=10 type=table latest=false style=general]