Rezultati 6. kroga Štajerske lige
Še peta zmaga Fužinarja

Šoštanj je brez večjih težav odpravil Slovenj Gradec, katerim je očitno odvzem treh točk iz srečanja proti Koroški Dravograd, pobralo preveč energije in niso bili povsem hladnih glav.

Vodilni Fužinar domačega srečanja proti Mons Claudiusu ni pričel najbolje, saj so že v 1. minuti po avtogolu zaostajali z 0:1. A to jih ni kaj preveč zmotilo, saj so v nadaljevanju s strpno igro prevzeli pobudo in še do konca polčasa rezultat preobrnili v svojo korist, ko je bilo 3:1. Tudi v 2. polčasu so bili podjetnejši, obvladovali srečanje in s še enim zadetkom prišli do svoje pete zmage v prvenstvu.
Srečanje v Dravogradu med domačo ekipo in gosti iz Žalca se je odločilo v 2. polčasu, ko sta tudi padla oba zadetka. Najprej so v uvodu v 2. polčas povedli domači in to vodstvo držali vse do 80. minute, ko so bili gostje za pogumno igro nagrajeni z zadetkom Gajiča, ki je tako Žalčanom priigral točko.
Lenart je v domačem srečanju v 2. polčasu uspel streti odpor Pesnice. Če je bil 1. polčas izenačen, pa so v nadaljevanju domači zaigrali precej podjetneje in z dvema zadetkoma uspeli priti do novega kompleta treh točk.
V Limbušu je vsaki od ekip pripadel po polčas, 1. domačinom, 2. pa gostom iz Štor. Limbušane je v vodstvo popeljal Nedižavec, katero so uspeli držati vse do 78. minute, ko je Štorovčanom točko priigral Rožman, ki je uspešno izvedel 11-metrovko.
Peca je v domačem srečanju, po nekaj slabših rezultatih, znova zabeležila zmago. Krenili so odločno in svojo boljšo igro kronali z zadetkom Pika v 33. minuti. 2. polčas so odločneje začeli Rušani, ki so pritisnili na domača vrata, a je domača obramba uspela odbiti vse poskuse. Za priložnosti, ki jih niso znali izkoristiti, so bili Rušani kaznovani ob koncu srečanja, ko je Lesjak z dvema zadetkoma zapečatil njihovo usodo.
Radeljčani so brez vsakršnih težav premagali Zreče z visokih 5:0. Vseh 90 minut so bili boljši nasprotnik, zato je zmaga povsem zasluženo ostala doma.
Tudi Šoštanj je brez večjih težav odpravil Slovenj Gradec, katerim je očitno odvzem treh točk iz srečanja proti Koroški Dravograd, pobralo preveč energije in niso bili povsem hladnih glav. Ključni trenutek srečanja se je zagotovo zgodil v 50. minuti, ko sta bila pri gostih izključena kar dva igralca. Tako se več niso mogli dostojno upirat domači ekipi, ki je do konca srečanja dosegla še dva zadetka, za končnih 3:0.
Zapisniki 6. kroga Štajerske lige

 

[phpleague type=fixture id=234]

 

[phpleague id=9 type=table latest=false style=general]