Rezultati 5. kroga Štajerske lige
Prva zmaga za Monse, Slovenj Gradec premagal Koroško Dravograd

Pred Slovenj Gradcem je še en lokalni derbi. Po Radljah se bodo namreč pomerili še s Koroško Dravograd.

Limbušani in gostje iz Lenarta so se po 90-ih minutah razšli z remijem 1:1, kar je na prikazano tudi najbolj pravično. Po prvem polčasu, ko sta mreži mirovali, so v nadaljevanju najprej povedli domači, a njihovo veselje ni trajalo dolgo. Slabih 15 minut kasneje, je Lenart rezultat izenačil na 1:1, ki se do konca srečanja ni več spreminjal.
Fužinar je na gostovanju v Štorah uspel upravičiti vlogo favorita in s tesnih 1:2 premagati domačine. Ti so sicer povedli, a so gostje z dvema zadetkoma Ovčarja uspeli rezultat preobrniti v svojo korist, to minimalno vodstvo pa ohraniti do konca srečanja. Bili so na težki preizkušnji, saj so večino drugega polčasa odigrali z igralcem manj, a Štorovčani tega niso znali unovčiti.
Rogatčani so končno prišli do svoje težko pričakovane prve zmage v prvenstvu. Kot smo napovedovali, so se tisti minimalni porazi obrnili v minimalne zmage. Zadetek Polajžerja iz 40. minute je bil dovolj, da so se na koncu veselili prvega kompleta treh točk v tej sezoni.
Še tri srečanja so se končala z minimalnim rezultatom. Šoštanj je z zadetkom Verhovnika na gostovanju premagal Pohorje in s tem pripravil nemalo presenečenje.
Tudi Radlje so na gostovanju v Žalcu prišle do treh točk, ki ji jih je priigral Sredenšek. V napovedi, da sta obe ekipi enakih form, se nismo zmotili, saj se je izkazalo, da je ena poteza odločila srečanje.
Ena poteza je odločila tudi srečanje v Zrečah, kjer je domača ekipa uspela premagati Pesnico s tesnih 1:0. Edini zadetek je padel na začetku drugega polčasa, ko je za končnih 1:0 zadel Boček.
V lokalnem derbiju v Slovenj Gradcu se je še kako izkazalo, da v takšnih srečanjih ne šteje forma! Če bi štela ta, potem bi gostje iz Dravograda zagotovo zmagali, tako pa je zmaga ostala doma. Edini zadetek za veliko zmago Slovenj Gradca je v 27. minuti dosegel Stopajnik.
Zapisniki 5. kroga ŠNL

 

[phpleague type=fixture id=233]

 

[phpleague id=9 type=table latest=false style=general]