Rezultati 5. kroga 3. SNL-vzhod
Odločitve padale ob zaključkih srečanj

Šentjur je na domačem terenu visoko izgubil proti Odrancem. Začetek pa ni dal slutiti takega konca, saj so domači že v 3. minuti povedli.

Šmarčani na gostovanju pri ptujski Dravi niso bili dorasel nasprotnik domači ekipi, predvsem to velja za drugi polčas. V prvem so še držali korak z Dravaši, ti pa so v nadaljevanju z dvema zadetkoma strli njihov odpor in zabeležili že 4. zmago v tem prvenstvu.
Tudi Malečnik je v drugem polčasu strl odpor gostov iz Bistrice. Ti so po prvih 45-ih minutah celo vodili, Mariborčani pa so v nadaljevanju z dvema zadetkoma Toplaka preobrnili srečanje v svojo korist in zabeležili zmago z 2:1.
Šentjur je na domačem terenu visoko izgubil proti Odrancem. Začetek pa ni dal slutiti takega konca, saj so domači že v 3. minuti povedli. Vse do 16. minute, ko so gostje izenačili, je bilo v redu, nato pa je šlo vse samo navzdol. Gostje so zagospodarili na igrišču in do konca srečanja še 6x premagali domačega vratarja Sitarja.
Rakičan je uspel priti do svoje druge zaporedne zmage v prvenstvu. Po zmagi v Bistrici v minulem krogu, so tokrat doma v prekmurskem derbiju strli odpor gostov iz Tromejnika. Za goste je bilo usodnih slabih 10 minut, ko so v razmiku od 70. do 79. minute prejeli tri zadetke, s čimer so zapečatili svojo usodo.
Beltinčani so do zmage na Ljutomerom prišli v zaključku srečanja. Gostje so namreč vse do 82. minute vodili z 1:2, potem pa v zaključku srečanja nerazumljivo popustili. Voda na mlin domačinom je bila tudi izključitev pri Ljutomeru v 85. minuti, igralca več pa so uspeli izkoristili minuto pred koncem, ko je za končnih 3:2 zadel Maroša.
Nafta je na gostovanju pri Gradu prišla do izjemno pomembnih točk, do katerih pa so prišli prav ob koncu tekme. Sila izenačeno srečanje je odločila ena poteza, in sicer poteza Antonoviča, ki je za minimalnih 0:1 zadel v 87. minuti.
Dravinja se je v Martjancih precej namučila, da je prišla do novih treh točk. Konjičani so bili sicer podjetnejši, a so jim Čardaši vseskozi dihali za ovratnik. Vsakokratno njihovo vodstvo so namreč uspeli izničiti, niso pa tega mogli po 87. minuti, ko je za 2:3 zadel konjiški kapetan Čerenak.
Zapisniki 5. kroga 3. SNLV

 

[phpleague type=fixture id=259]

 

[phpleague id=10 type=table latest=false style=general]