Rezultati 4. kroga 3. SNL-vzhod
Drava suverena na Goričkem

Drava je še enkrat več dokazala, da je iz pravega testa. Tokrat so na gostovanju v Kuzmi pometli z domačo ekipo Tromejnika.

Ljutomerčani so v 4. krogu le uspeli priti do prvega kompleta treh točk. V domačem srečanju so namreč uspeli premagati Šentjur s 3:0. Zadetek v 5. minuti jim je omogočil, da so zaigrali bolj sproščeno. Bili so boljši, a odpor gostov so strli šele v zaključku srečanja, ko so z zadetkoma v 80. in 90. minuti postavili končni rezultat za zmago 3:0.
Bistričani so proti Rakičanu utrpeli prvi poraz v sezoni. Za Bistričane je bilo usodnih prvih 15. minut, ko je Rakičan povedel z 0:2. Po tem zaostanku se je bilo težko pobrati, a kljub temu je bilo še dovolj časa, da bi lahko prišli do pozitivnega rezultata. Znižanje rezultata na 1:2 v 58. minuti je dalo slutiti na preobrat, a se rezultat do konca srečanja ni več spreminjal.
Šmarje je še v drugo zabeležilo remi, tokrat v domačem srečanju z Gradom. Domači so v 1. polčasu pokazali več in na odmor odšli z vodstvom 2:1. Tudi v nadaljevanju so imeli več od igre, a so gostje le uspeli priti do izenačenja 2:2 in do točke, ki je mogoče niso niti pričakovali.
Nafta se je po grdem porazu proti Beltincem pobrala na najboljši možen način, saj so v domačem obračunu Čardo premagali s suverenih 4:0. Bili so boljši skozi vseh 90 minut in po dva zadetka v vsakem polčasu sta bila dovolj za drugo zmago v prvenstvu.
Dravinja je še enkrat več dokazala, da je glavni pretendent za osvojitev naslova. Mogoče je prehitro govoriti o tem, a Konjičani iz kroga v krog to dokazujejo. V tem krogu so imeli opravka z izjemno neugodnimi Beltinčani. Ti se zagotovo strinjajo, da je bil ključni trenutek srečanja izključitev Berdena v 33. minuti. Konjičani so tako imeli 2/3 igralnega časa igralca več, kar so izkoristili v drugem polčasu, ko so povedli z 2:0. Kljub temu pa se gostje niso predali, a razen častnega zadetka jim več ni uspelo doseči.
Kot smo napovedovali je Odrance čakalo izjemno težko delo v srečanju z Malečnikom. Srečanje se je odločilo v 2. polčasu, ko sta tudi padla oba zadetka. Najprej je domače v vodstvo v 53. minuti popeljal Gostan, gostje pa so izenačili 15 minut kasneje, ko je na končnih 1:1 zadel Cesar.
Drava je še enkrat več dokazala, da je iz pravega testa. Tokrat so na gostovanju v Kuzmi pometli z domačo ekipo Tromejnika. A bili so na težki preizkušnji, še posebej po 27. minuti, ko so ostali brez izključenega Nežmaha. Kljub igralcu manj pa so v 43. minuti uspeli povesti in oditi na odmor z minimalno prednostjo. V nadaljevanju so bile moči izenačene, saj je bil pri domačih ob koncu 1. polčasa izključen Zelko. Sedaj, ko so bili številčno izenačeni pa so Ptujčani spet prevzeli vajeti igre v svoje noge in zagospodarili na igrišču. Plod boljše igre so bili še trije zadetki v domači mreži, domačini pa so ob koncu srečanja le uspeli doseči častni zadetek.
Zapisniki 4. kroga 3. SNLV

 

[phpleague type=fixture id=258]

 

[phpleague id=10 type=table latest=false style=general]