Rezultati 24. kroga 3. SNL-vzhod
Srečni zmagi za Odrance in Beltince

Šmarje je še drugič v prvenstvu moralo priznati premoč Bistrici. Imeli so vse, vodstvo 2:0, kontrolo nad potekom tekme, priložnosti za povišanje rezultata, a na koncu tudi to ni bilo dovolj za zmago nad neugodnimi Bistričani. Ti so v razmiku med 61. in 66. minuto izkoristili »mrk« Šmarčanov in s tremi zadetki preobrnili srečanje v svojo korist.

Srečanje Kovinar Štore – Koroška Dravograd je bilo odigrano dan prej kot ostala, tri točke pa so odpotovale v Dravograd. Kot je bilo za pričakovati so Štorovčani krenili na polno in bili prvi polčas popolnoma enakovredni oz. celo boljši od favoriziranih Dravograjčanov. Polčas se je tako končal v korist domačinov, zadetek pa je v 42. minuti dosegel Jockovič. V nadaljevanju pa sta tekmeca zamenjala vlogi in gostje so bili tisti, ki so narekovali tempo igre. Svojo boljšo igro so kronali s tremi zadetki in rezultat preobrnili v svojo korist. Štorovčani bi rezultat v 90. minuti lahko znižali, a je Baumgartner neuspešno izvedel 11-metrovko. Na koncu povsem zaslužena zmaga Koroške Dravograd 1:3.
Veržej je na korak do osvojitve naslova prvaka. V domačem srečanju so brez večjih težav premagali Čardo. Njihova kvaliteta je prišla do izraza v 2. polčasu, ko so tudi padli vsi zadetki. Čeprav je Čarda povedla, pa to ni niti malo zmedlo Veržejcev, ki so nato kar 4x premagali Čardinega vratarja Pršo in na koncu zasluženo slavili s 4:1.
Malečnik je z Ljutomerom remiziral in prišel do pomembne točke v boju za obstanek. Izenačeno srečanje se je končalo brez zadetkov, točka pa ne enim ne drugim ne prenaša posebnega premika na lestvici.
Zrečani so na gostovanju v Rakičanu prišli do izjemno pomembne zmage, z njo pa Rakičan potisnili v nižji rang tekmovanja. Bili so za odtenek boljši nasprotnik, zato je zmaga povsem zaslužena. Že v 1. polčasu so nakazali, da jih zanima samo zmaga in na odmor odšli s prednostjo zadetka, ki ga je dosegel Janžič Domen. V nadaljevanju so domači uspeli izenačiti, gostje pa so nato udarili še enkrat in z zadetkom Obrovnik Urbana prišli do zmage z 1:2.
Šmarje je še drugič v prvenstvu moralo priznati premoč Bistrici. Imeli so vse, vodstvo 2:0, kontrolo nad potekom tekme, priložnosti za povišanje rezultata, a na koncu tudi to ni bilo dovolj za zmago nad neugodnimi Bistričani. Ti so v razmiku med 61. in 66. minuto izkoristili »mrk« Šmarčanov in s tremi zadetki preobrnili srečanje v svojo korist. Vodstvo so nato uspeli zadržati do konca in slaviti zmago z 2:3.
Grad lahko žaluje za izgubljenimi tremi točkami proti Odrancem. Enako kot Šmarčani so tudi oni imeli dva zadetka prednosti in vse niti igre v svojih nogah, a so na koncu uspeli vse to zapraviti. Prvi polčas je bil popolnoma v njihovi domeni, v nadaljevanju pa so se Odranci prebudili. Prevzeli so pobudo in vse bolj imeli tekmo pod nadzorom. Zmanjšanje zaostanka v 58. minuti jim je dalo še dodatnega zagona, ki so ga naplačali prav ob koncu srečanja. Najprej je v 88. minuti Raduha rezultat izenačil, v 90. pa je Gostan zadel za zmago 3:2.
Najresnejši konkurenti Veržeju ostajajo Beltinci. Tudi ti so do zmage prišli prav ob koncu srečanja. Tromejnik je namreč vse do 90. minute vodil z 2:1, nato pa v 90. in 92. minuti prejel dva zadetka in moral priznati poraz. Oba zadetka, ki sta prinesla Beltincem zmago je dosegel Zelko Jan.
Zapisniki 3.SNLV-24.krog

 

[phpleague type=fixture id=46] [phpleague id=2 type=table latest=false style=general]