Share
Rezultati 23. kroga 3. SNL-sever<br>V Rogatcu slavje Rogaške, na Prevaljah zmaga Vidmu

Rezultati 23. kroga 3. SNL-sever
V Rogatcu slavje Rogaške, na Prevaljah zmaga Vidmu

Lokalni derbi v Rogatcu je s tribun in okoli igrišča pospremilo dobrih 400 gledalcev, ki so razplet srečanja videli v 2. polčasu.


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Večina tekem 23. kroga 3. SNL-sever je bila odigranih v sobotnem terminu. 4 ure pred ostalimi sta svoje srečanje odigrala vodilni Maribor in gostje iz Brunšvika. Domači so pričakovano vknjižili novo zmago, a so se gostje odlično upirali. Po prvih 45-ih minutah jim je kazalo odlično, saj so prvi del igre dobili z minimalno prednostjo, zadetek pa je v 28. minuti dosegel Požegar. A v nadaljevanju, je Maribor stvari postavil na svoje mesto in s tremi zaporednimi zadetki preobrnil rezultat v svojo korist. Dva zadetka je dosegel Sirk, enega pa Hajrič. Rezultatski priključek je gostom uspel v 84. minuti, ko je Požegar realiziral 11-metrovko, a kaj več pa gostom ni uspelo. Le 3 minute kasneje je Volmajer z zadetkom potrdil domačo zmago s 4:2. VIDEO
Dravinja je po treh zaporednih porazih znova zabeležila zmago in se ponovno povzpela na 3. mesto. V domačem srečanju so namreč s tesnih 1:0 uspeli premagati gostujočo ekipo Šmarja pri Jelšah. Izenačeno srečanje je v prid domače ekipe v 60. minuti odločil Brglez. Le 2 minuti kasneje so domači ostali brez izključenega Podkrajška, a kljub igralcu manj, uspeli zadržati minimalno vodstvo ter na koncu slaviti pomembno zmago.
Pomembno zmago je doma proti Dravogradu zabeležil Lenart, ki je pravtako slavil z minimalnih 1:0 in na lestvici znova zamenjal mesto z Brunšvikom. Izjemno pomembne tri točke je domačim tik pred iztekom 1. polčasa priigral izkušeni Šnofl. V 2. polčasu so gostje pritisnili, skušali priti vsaj do izenačenja, a so domači uspeli obraniti prednost zadetka.
Šampion in Fužinar sta se razšla z delitvijo točk in ostala na mestih, ki sta jih zasedala pred srečanjem. Vse pomembno se je zgodilo v nadaljevanju, ko so tudi padli vsi zadetki. Gostje so povedli v 58. minuti preko Vrhovnika, ki je le 4 minute zatem vodstvo povišal na 0:2. Domači kljub zaostanku niso obupali in nagrada je prišla v 73. minuti, ko je zaostanek zmanjšal  Antyie Ebenezer. V nadaljnjih minutah so še stopnjevali pritisk in do izenačenja prišli v 80. minuti, ko je lastno mrežo zatresel Plaznik. S točko so na koncu tako lahko bolj zadovoljni Celjani.
Lokalni derbi v Rogatcu je s tribun in okoli igrišča pospremilo dobrih 400 gledalcev, ki so razplet srečanja videli v 2. polčasu. Po čvrstih in izenačenih 45-ih minutah, gledalci niso videli zadetkov, kljub temu pa so videli odličen nogomet. V nadaljevanje so bolje krenili gostje, ki so povedli v 63. minuti, ko je zadel gostujoči kapetan Grošič. Slavje gostov se še dobro ni poleglo, ko je za povišanje vodstva Rogaške zadel Šlogar. Isti igralec je znova udaril 5 minut kasneje in goste povedel v vodstvo z 0:3, pri katerih je postalo jasno, da tri točke potujejo v sosednjo Rogaško. Častni zadetek za domače je prav ob zaključku srečanja dosegel Polajžer, a ta ni spremenil ničesar.
Videm je na gostovanju na Prevaljah presenetil domače moštvo in domov odnesel pomembne tri točke. Mož odločitve videmske ekipe je bil Pintarič. Ta je za vodstvo zadel v 10. minuti, ki ga je še v 1. polčasu izničil Muršič. Pintarič je znova udaril v 76. minuti, ko je zadel za končnih 1:2. Z novimi tremi točkami so gostje naredili velik korak k dokončnemu obstanku.
V edinem nedeljskem srečanju je Šmartno doma gostilo Dobrovce in zabeležilo 4. zmago v prvenstvu. Domači so povedli že v 1. minuti, ko je hiter zadetek dosegel Ermenc. Domači so bili podjetnejši, kar je v 28. minuti rezultiralo s povišanjem vodstva, ko je za rezultat ob polčasu zadel Kolšek. Isti igralec je na začetku 2. polčasa zadel še enkrat, 5 minut zatem pa je že za 4:0 zadel še Trop. Šele takrat pa so se prebudili gostje, ki so do konca srečanja uspeli dvakrat zatresti domačo mrežo. Na 4:1 je v 57. minuti zadel Zorec, končnih 4:2 pa je v 89. minuti iz 11-metrovke postavil Pipenbaher.  Domači so v tem srečanju pokazali veliko in, če bi v prejšnjih srečanjih pokazali vsaj del tega, potem ne bi bili v takšni situaciji kot so.
Zapisniki 23. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php