Rezultati 23. kroga 3. SNL-sever
Dravograd premočan za Dravinjo, Zreče in Šampion slavila v gosteh


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Vodilni Dravograd je proti Dravinji prišel do zmage nekoliko lažje kot smo pričakovali. K temu je verjetno botrovalo hitro vodstvo, za katerega je že v 7. minuti poskrbel Pečnik. Gostje so po zaostanku vzpostavili ravnotežje, se povsem enakovredno kosali z domačini in v 29. minuti z zadetkom Brgleza uspeli izenačiti. A izenačenje je trajalo le 7 minut, ko je za prednost domačih po prvem delu igre zadel Adomako. V nadaljevanju se je pričakovalo, da bodo Konjičani pritisnili in skušali izenačiti, a je domače moštvo povsem kontroliralo potek srečanja ter z zadetkoma Gluhoviča in Razgorška srečanje mirno pripeljala h koncu.
Zrečani so na gostovanju v Bistrici prišli do izjemno pomembnih točk in prekinili niz treh zaporednih porazov. Vse pomembno se je zgodilo v nadaljevanju, ko so tudi padli vsi trije zadetki. Zrečani so povedli že na uvodu v 2. polčas, ko je v 49. minuti zadel Podgrajšek in to vodstvo nato držali vse do 63. minute, ko je za izenačenje poskrbel Avguštin. Gostje se s samo točko niso mogli zadovoljiti, saj jim ta ne bi prinesla veliko, zato so tvegali več in bili za pogum nagrajeni v 84. minuti, ko je za končnih 1:2 zadel Marinšek.
Tudi v Rušah, kjer je gostoval celjski Šampion, se je srečanje razpletlo v nadaljevanju. Uvodnih 45 minut se je končalo brez zadetkov, v nadaljevanju pa so gostje v razmaku 5-ih minut kar trikrat uspeli premagati domačega vratarja. Ta je prvič klonil v 54. minuti, ko je zadel Torra Jetmir. Po vodstvu so se Celjani razigrali in plod takšne igre sta bila še dva zadetka, ki ju je dosegel Torra Arjan. Prednost so do konca srečanja brez vsakršnih težav uspeli zadržati in vpisati zlata vredne tri točke.
Videm je z novo zmago postal edini resni konkurent vodilnemu Dravogradu, za katerim zaostaja 6 točk. Srečanje proti Šmartnemu niso pričeli najbolje, saj so gostje povedli v 16. minuti, ko je Veler realiziral 11-metrovko. A vodstvo gostov je trajalo vsega 3 minute, ko so domači izenačili z zadetkom Kostanjevca. Po izenačujočem zadetku so prevzeli vajeti igre v svoje noge in do konca prvega polčasa še dvakrat zatresli šmarsko mrežo, zadetka pa sta dosegla Mohorko in Krajnc. V nadaljevanju so kontrolirali potek srečanja, zmago pa potrdili v 86. minuti, ko je za končnih 4:1 svoj drugi zadetek dosegel Mohorko.
Zapisniki 23. kroga 3. SNL-sever