Rezultati 22. kroga Štajerske lige
Šentjur prvak

Z odigranim zadnjim krogom smo dobili novega prvaka in novega člana 3. SNL-vzhod. To je postala ekipa Šentjurja, ki je v direktnem obračunu premagala Šoštanj z 2:0. Čeprav so pred srečanjem za tihe favorite veljali gostje, pa na igrišču tega ni bilo za opaziti.

Z odigranim zadnjim krogom smo dobili novega prvaka in novega člana 3. SNL-vzhod. To je postala ekipa Šentjurja, ki je v direktnem obračunu premagala Šoštanj z 2:0. Čeprav so pred srečanjem za tihe favorite veljali gostje, pa na igrišču tega ni bilo za opaziti. Domačini so zelo dobro pripravili taktiko za to srečanje in bili vseh 90 minut boljši nasprotnik. V vsakem polčasu so dosegli po zadetek in zasluženo prišli do velike zmage. V 1. polčasu je za vodstvo poskrbel Jevšenak Urban, ki je v 39. minuti realiziral 11-metrovko, na končnih 2:0 pa je v 54. minuti zadel domači kapetan Belak Miha. S to zmago so Šentjurčani postali novi člani 3. SNL-vzhod, medtem ko bodo Šoštanjčani za prosto mesto v 3. ligi odigrali dodatne kvalifikacije s Turniščem, zmagovalec tega dvoboja pa s ptujsko Dravo.
Zelo zanimivo je bilo tudi v boju za obstanek. Izmed četverice, Kovinar Tezno, Paloma, Slovenj Gradec in Lenart, ki se je borila za obstanek, si je na koncu obstanek v ligi izborila ekipa Slovenj Gradca, ki je v gosteh uspela premagati Kovinar iz Teznega. Po 1. polčasu, ki se je končal brez zadetkov, so se strasti razživele v nadaljevanju. Gostje so 2x vodili, a so domači obakrat vodstvo uspeli izničiti. Ni pa jim ga uspelo po zadetku Knez Urbana v 86. minuti, s katerim je Slovenj Gradec prišel do treh točk in si z njimi zagotovil obstanek.
K obstanku jim je močno pomagal Lenart, ki je v Radljah osvojil le točko, kar na koncu ni bilo dovolj, da bi ohranili status štajerskoligaša. Potrebovali so zmago in na začetku je dobro kazalo, saj so v 15. minuti povedli. Za končni razplet je verjetno bila najusodnejša 30. minuta, ko so ostali brez izključenega Ploj Dejana, ki je prejel rdeči karton. Z igralcem manj enostavno niso več mogli narekovati tempa, domači pa so igralca več izkoristili v 58. minuti, ko je za končnih 1:1 zadel Holer Andrej.
Paloma je v Črni po zaostanku z 2:0 sicer prišla do zmage 2:3, a ob razpletu ostalih srečanj ta ni bila dovolj za obstanek v ligi.
Na srečanjih brez posebne teže sta do pričakovanih zmag prišla Pesnica, ki je premagala Pohorje s 3:0 in pa Žalec, ki je doma z gladkih 5:1 odpravil Marles hiše.
Kakšna bo končna sestava Štajerske lige v prihodnji sezoni je težko napovedati, saj je kombinacij in špekulacij ogromno (da se Štore in Zreče selijo v ligo MNZ Celje, da iz 2. SNL izstopa Simer Šampion, da bo v naslednji sezoni znova 14 klubov,…), zato bo za končno sestavo potrebno še malo počakati.
Zapisniki Stajerska liga-22.krog

[phpleague type=fixture id=22] [phpleague id=1 type=table latest=false style=general]