Share
Rezultati 22. kroga 3. SNL-vzhod<br>Odranci šokirali Nafto, fronta za vstop med drugoligaše spet odprta

Rezultati 22. kroga 3. SNL-vzhod
Odranci šokirali Nafto, fronta za vstop med drugoligaše spet odprta

Tekme 22. kroga 3. SNL-vzhod so spet dodobra premešale karte na razpredelnici. Tu mislimo predvsem na boj za vrh, v katerem so Odranci povsem osupnili lendavsko Nafto in s tem naredili tudi »medvedjo uslugo« soboški Muri.


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Tekme 22. kroga 3. SNL-vzhod so spet dodobra premešale karte na razpredelnici. Tu mislimo predvsem na boj za vrh, v katerem so Odranci povsem osupnili lendavsko Nafto in s tem naredili tudi »medvedjo uslugo« soboški Muri. Odranski niz zmag je sedaj podaljšan že na velikih 9. Pomembno zmago v boju za obstanek si je priigrala tudi Polana, po popolnem preobratu tudi Hotiza. Poglejmo podrobneje.
Turnišče je proti Hotizi odlično odprlo tekmo ter z goloma Lutarja in Šemna že v 21. minuti vodila z 2:0. Toda, kot se je pozneje izkazalo, je bilo to premalo za vse tri točke. Hotiza se je še v 1. polčasu vrnila v igro z dvema goloma Biroja, prvega v seriji je zadel iz 11m. Isti igralec je z zadetkom v 74. minuti poskrbel za popoln preobrat, dokončno zmago pa je Hotizi priigral Skoliber. Hotiza ima sedaj vse možnosti tudi za 5. mesto, Turnišče bo še naprej bilo boj za obstanek.
Mura je z 0:3 dobila dvoboj v Ljutomeru, v katerega je štartala z zvrhano mero previdnosti. Minimalno vodstvo z 0:1 je Sobočanom v 35. minuti s prostega strela priigral Vaš. V 47. minuti je imel Lotrič iz 11m priložnost za izenačenje, a je enajstmetrovko zapravil. Soboško vodstvo je v 75. minuti podvojil Rešek, pet minut pozneje pa je dokončnih 0:3 potrdil Zorko. Mura je tudi na račun odranskega uspeha v Lendavi spet v igri tudi za naslov prvaka.
Odranci ohranjajo »neverjetno« serijo zmag. Deveto v nizu so si priigrali na derbiju v Lendavi, kjer so s srčno igro dobesedno šokirali Nafto. Edini zadetek za Odrance je v 7. minuti po povratni podaji Vinkoviča prispeval Raduha. Domačini so imeli za odtenek več od igre, toda predlanski prvaki so zadržali vodstvo in imeli pravtako svoje priložnosti. Sedaj so se tudi Odranci vključili v boj za naslov prvaka.
Tromejnik je vendarle prekinil serijo slabih rezultatov in doma premagal Bogojino. Že v 1. polčasu sta zadetka za domačine prispevala Kotnik in Rok Bokan. Domačo zmago je v 89. minuti potrdil rezervist Fašalek.
Podobno kot Tromejnik je pomembno zmago slavila tudi Polana, ki je rutinirano doma opravila z Gradom, katerega čaka še ogorčen boj za obstanek. V 41. minuti je uvodni zadetek za domačine prispeval Sermek. V 66. minuti je Grad na igrišču ostal zgolj z deseterico na igrišču, saj je v 66. minuti pordečel Potočnik. Domačini so to izkoristili in v 78. minuti zadeli prek Roka Žalika, dokončnih 3:0 je v sodnikovem podaljšku potrdil Vori.
Beltinci niso imeli posebnih težav s Križevci, za katere se vse bolj zdi, da bodo le stežka tudi v prihodnji sezoni tretjeligaši. Polčas so domačini dobili z minimalnih 1:0. V 30. minuti je v polno meril Ropoša. V razmaku 3 minut je domačo zmago dokončno potrdil Tkalec, med strelce se je za nove beltinske točke v 82. minuti vpisal tudi Botjak.
Čarda in Rakičan sta se razšla z neodločenih 1:1. Domačini so dobili 1. del igre z zadetkom Andrejča. Rakičan se ni predal in v 67. minuti je v polno meril Godvajs. Do izteka devetdesete se situacija ni spremenila, tako za ene kot za druge tudi na lestvici ne. (Dejan Čurič)
Zapisniki 22. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php