Rezultati 20. kroga Štajerske lige
Pričakovane zmage vodilnih in vrnitev Palome v boj za obstanek

Limbušani so proti Palomi dvakrat vodili, a na koncu ostali praznih rok. Domačini so namreč vsakokratno vodstvo gostov izničili, v 70. minuti pa z golom veterana Stojanova prišli do vodstva 3:2, katerega do konca srečanja niso več izpustili iz rok.

Kot smo napovedali so Šentjurčani imeli veliko dela s Slovenjgradčani. Ob pogledu na lestvico je bilo pred srečanjem jasno kdo je favorit, a po prvem polčasu ni bilo videti tako. Gostje so namreč po prvih 45-ih minutah z zadetkom Navotnika vodili z 0:1. V 2. polčasu so se domači zbrali in zaigrali podjetneje, ogrožali vrata Slovenjgradčanov in v 60. minuti z avtogolom Krela izenačili na 1:1. Do konca srečanja so na vse pretege skušali priti do zmage, kar pa je bilo poplačano v sodnikovem podaljšku, ko je za zmago 2:1 zadel izkušeni Džaferovič.
Limbušani so proti Palomi dvakrat vodili, a na koncu ostali praznih rok. Domačini so namreč vsakokratno vodstvo gostov izničili, v 70. minuti pa z golom veterana Stojanova prišli do vodstva 3:2, katerega do konca srečanja niso več izpustili iz rok. Osvojili so prepotrebne tri točke in še vedno ostajajo v aktivnem boju za obstanek.
Šoštanj za razliko od srečanja s Palomo proti Peci ničesar ni prepustil naključju. Če je bil prvi polčas še nekako izenačen, končal se je z 0:1, pa so v nadaljevanju Šoštanjčani povsem nadigrali domačo zasedbo in ji na koncu prizadejali poraz z 1:5.
Med Radljami in Pohorjem ostajajo tri točke razlike, enako kot je to bilo pred srečanjem. Enakovredna nasprotnika sta se namreč razšla z remijem 2:2, kar je na prikazano na igrišču tudi najbolj pravično.
Pesničani so uspešno prebrodili odvzem 6-ih točk z zmago nad Kovinarjem iz Teznega. Čeprav je bilo za pričakovati močan odpor Kovinarja, ki se bori za obstanek, pa so ti bili tokrat povsem brez moči. Domači so s suvereno igro skozi vseh 90 minut prišli do zaslužene zmage s 3:0.
Srečanje v Žalcu, kjer so se pomerili z Lenartom, se je končalo po željah domače ekipe, v kateri je znova blestel Gajič Dalibor. Ta je že v prejšnjem krogu pokazal odlično strelsko formo, ko je proti Slovenjgradčanom dosegel klasični hat-trick. Tudi tokrat je bil mož odločitve, saj je za zmago 2:1 prispeval oba zadetka.
Zapisniki Stajerska liga-20.krog
[phpleague type=fixture id=20] [phpleague id=1 type=table latest=false style=general]