Rezultati 2. kroga Štajerske lige
Slovenjgradčani slavili v Zrečah

Prvi krog Štajerske lige je postregel s tesnimi rezultati, kar da slutiti, da bo liga izjemno izenačena.

Slovenjgradčanom se je vrnilo za nesrečen poraz v uvodnem krogu, ko so doma izgubili proti Žalcu. Tokrat so na zahtevnem gostovanju v Zrečah z zadetkom Borovnika uspeli priti do prvega kompleta treh točk v sezoni. Domačini so sicer poskušali, a so bili preveč nerazpoloženi v napadu.
V koroškem derbiju v Črni je Fužinar precej zlahka opravil z domačo Peco. Gostje so bili skozi vseh 90 minut boljši nasprotnik v vseh elementih igre, največ preglavic pa je domačinom povzročal Ovčar, ki je dosegel klasični hat-trick. Srečanje se je na koncu končalo z res nepričakovanih 0:4.
Rogatčani so še v drugo utrpeli minimalen poraz. Po Pesnici so jih z 1:0 premagali še Radeljčani. Za goste je bila usodna 13. minuta, ko je edini zadetek na srečanju dosegel Kovač. V samem srečanju si ne eni, ne drugi niso pripravili pravih priložnosti in tudi zadetek je bil plod napake najožje obrambe gostov.
V Šoštanju sta se domača ekipa in gostje iz Limbuša razšla brez zadetkov. S točko so na koncu lahko bolj zadovoljni gostje, ki so zadnjih 30 minut igrali z igralcem manj, a kljub temu uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno.
Rušani so na gostovanju v Pesnici uspeli izničiti domači poraz proti Zrečam. Samo srečanje so bolje pričeli domači, ki so v 22. minuti povedli. Gostje so za izenačenje potrebovali le 2 minuti, ko je za 1:1 zadel Cehtl. Na končnih 1:2 in za prvo zmago Pohorja v novi sezoni pa je v 70. minuti zadetek dosegel Čučej.
Dravograjčani so v edinem nedeljskem srečanju uspeli premagati Štorovčane z minimalnih 1:0. Izkušeni gostje so se dobro upirali poletni mladi ekipi Dravograda, ki je do drugega kompleta treh točk prišla z zadetkom v 42. minuti, ko je za končnih 1:0 zadel Grilc.
Srečanje Lenart – Žalec bo na sporedu 11.09.
Zapisniki ŠNL-2.krog

 

[phpleague type=fixture id=230]

 

[phpleague id=9 type=table latest=false style=general]