Rezultati 19. kroga Štajerske nogometne lige
Paloma v gosteh premagala Šoštanj, Kovinar doma Radlje

Naše napovedi, da bo moral biti Šoštanj proti Palomi izredno pazljiv, so se izkazale za pravilne. Dovolili so si neverjeten spodrsljaj in po zlu so odšle pomembne tri točke v boju za naslov prvaka.

Naše napovedi, da bo moral biti Šoštanj proti Palomi izredno pazljiv, so se izkazale za pravilne. Dovolili so si neverjeten spodrsljaj in po zlu so odšle pomembne tri točke v boju za naslov prvaka. Na drugi strani je Paloma prišla do zlata vrednih točk, s katerimi še lahko upa na obstanek v ligi. Vsi zadetki na tem srečanju so padli v 1. polčasu, prvi pa že v 2. minuti, ko so gostje povedli preko Žabote. Favorizirani domačini so rabili le 5 minut, da so izenačili, ko je na 1:1 zadel izkušeni Sposojevič. Svojo boljšo igro so gostje kronali v 38. minuti, ko jih je v ponovno vodstvo popeljal Pehan. V nadaljevanju so domači na vse načine skušali preobrniti rezultat v svojo korist, a je gostujoča obramba vse napade uspešno odbila in ohranila prednost iz 1. polčasa.
Izjemno zanimivo je bilo v Lenartu, kjer so gledalci videli kar 6 zadetkov. Domačini so po 1. polčasu že vodili z 2:0 in vse je kazalo, da bodo prišli do zmage, s katero bi pobegnili zasledovalcem v boju za obstanek. V nadaljevanju je Peca zaigrala precej bolj podjetno, potisnila domačine na svojo polovico in s tremi zadetki preobrnila rezultat v svojo korist. Domačini so se zbudili šele, ko so zaostajali z 2:3, nato pa le do konca srečanje še uspeli enkrat zadeti in tako izenačiti ter priti vsaj do točke.
Žalec se je po pričakovanju moral v Slovenj Gradcu dobro potruditi, da je prišel do zmage. Srečanje se je odločilo v drugem polčasu, ko so tudi padli vsi zadetki. V žalskih vrstah je blestel Gajić Dalibor, ki je dosegel vse tri zadetke za svojo ekipo, medtem ko je domačinom uspelo doseči le častnega. Žalčani so tako prišli do želenih treh točk, a so plačali tudi davek. Proti koncu srečanja so ostali brez najizkušenejšega moža, vratarja Čelofige, na katerega ne bodo morali računati v vsaj naslednjem krogu.
Težko delo je imel tudi Šentjur na gostovanju v Rušah, a je vseeno prišel do novih treh točk. Skozi vso srečanje so bili boljši nasprotnik, zato je zmaga zaslužena. Z novimi tremi točkami so se točkovno izenačili s Šoštanjem in zanimivo bo videti kakšen bo njihov končni domet.
V derbiju 19. kroga v Limbušu so domači imeli priložnost, da bi se z zmago nad Pesnico zavihteli na 1. mesto. A je žal je to bil račun brez krčmarja, saj so gostje iz tega izjemno neugodnega gostovanja uspeli iztržiti vse tri točke in se vrnili v igro za naslov prvaka. Tekma se je odločila v 2. polčasu, ko so Pesničani dvakrat premagali domačega vratarja Mlakerja. Najprej ga je v 73. minuti premagal Kolarič, nato pa še Ravnjak v 87., za končno zmago 0:2.
V edinem nedeljskem srečanju je Kovinar iz Teznega v domačem srečanju prišel do izjemno pomembne zmage nad Radljami. Gostje so sicer bili izraziti favoriti, a so domači iz sebe iztisnili maksimum, za kar so bili na koncu nagrajeni. Do zmage so prišli v sodnikovem podaljšku, ko je za zmago 1:0 zadel Zorec David. S temi tremi točkami so se pomaknili na varno 10. mesto.
Zapisniki Stajerska liga-19.krog

[phpleague type=fixture id=19] [phpleague id=1 type=table latest=false style=general]