Rezultati 19. kroga 3. SNL-vzhod
Minimalna zmaga Odrancev nad sosedi iz Ljutomera

Fortuna je bila tokrat na strani Odrancev, katerim je zmago z edinim zadetkom na srečanju priigral Žnidarič.

Šmarčani so na gostovanje k Rakičanu prišli s popotnico treh zaporednih zmag, kar je dalo slutiti, da bodo domači imeli nemalo dela, da bodo prišli do treh točk. Gostje so srečanje pričeli odlično in že v 4. minuti preko Asllanaja povedli z 0:1. Domačinov to ni zmedlo, saj so hitro vzpostavili ravnotežje in le 5 minut kasneje izenačili. Do konca polčasa so nekaj več pobude imeli domači, ki so to izkoristili v 42. minuti, ko je Karas s svojim drugim zadetkom popeljal Rakičan v vodstvo. V nadaljevanju se rezultat ni več spreminjal in domačini so prišli še do pete zmage v spomladanskem delu.
Kot se je pričakovalo, je Drava imela v Nafti izjemno zahtevnega nasprotnika. Vsaki ekipi je pripadel po polčas. Prvega so dobili Ptujčani, ko je domačo ekipo v vodstvo popeljal Ljubec, drugega pa gostje, za katere je zadel Szabo. Z remijem so več izgubili Ptujčani, ki sedaj za vodilno Dravinjo zaostajajo za 5 točk.
Kljub temu, da so Šentjurčani v tem delu sezone prikazali več kot Bistričani, pa v njihovem medsebojnem obračunu to ni prav nič štelo. Gostje so jih namreč brez večjih težav odpravili z 0:4. Velik del dela so opravili že v 1. polčasu, ki so ga dobili z 0:2, ko pa so domači v 51. ostali še brez izključenega Matuša, je bilo jasno, da bodo točke odšle v Slovensko Bistrico. Do konca srečanja so gostje še 2x premagali domačega vratarja Zdovca in prišli do zasluženih treh točk.
Beltinčani so se za zmago v Martjancih morali še kako potruditi, saj se je domača Čarda izkazala za povsem enakovrednega nasprotnika. Domači so celo vodili, a so gostje z dvema zadetkoma uspeli rezultat preobrniti in priti do pričakovane, a težko izborjene zmage z 1:2.
Tudi vodilna Dravinja je uspela priti do pričakovane zmage na gostovanju pri Gradu. Domači so bili enakovreden nasprotnik favoriziranim Konjičanom le prve pol ure. Ko pa so v 32. minut ostali brez izključenega Vrablja, ki je zakrivil 11-metrovko, je bilo jasno, da bo težko priti do pozitivnega rezultata. 11-metrovko je uspešno realiziral gostujoči kapetan Čerenak in svoji ekipi priigral minimalno prednost ob polčasu. V nadaljevanju so domači z igralcem manj presenetili in uspeli izenačiti, a to gostov ni zmedlo. V zadnjih 20-ih minutah so 3x uspeli premagati domačega vratarja Klemenčiča in priti do zaslužene zmage z 1:4.
Malečnik je v domačem srečanju uspel priti do minimalne zmage nad Tromejnikom in s tem povečati prednost z ene na štiri točke. Zadetek za zmago z 1:0 je v 59. minuti dosegel Tisaj.
Z enakim rezultatom so v derbiju kroga Odranci doma uspeli premagati sosede iz Ljutomera. Dobrih 450 gledalcev je imelo kaj videti. Ekipi sta igrali na visokem nivoju in zmago bi si zaslužili tako eni, kot drugi. Fortuna je bila tokrat na strani domače ekipe, kateri je zmago z edinim zadetkom na srečanju priigral Žnidarič, ki je v 52. minuti uspel matirati gostujočega vratarja Mlinariča.
Zapisniki 19. kroga 3. SNL-vzhod

[phpleague type=fixture id=273] [phpleague id=10 type=table latest=false style=general]