Rezultati 19. kroga 3. SNL-vzhod

Veržej je z zmago v Beltincih zasedel 1. mesto.

Do tega kroga vodilni Šmarčani so utrpeli še 3 poraz v nadaljevanju prvenstva. Po Malečniku in Odrancih so jih tokrat premagali še Ljutomerčani. Ti so dokazali, da so izjemno neugoden nasprotnik na domačih tleh in če bodo uspeli te predstave prikazati še v gosteh, potem jo bodo še marsikomu zagodli. Zmago je domači ekipi z edinimi zadetkom na srečanju priigral Šnajder.
Čarda je pričakovano prišla do zmage nad Kovinarji s 3:0. Kljub temu, da so domačini zadnjih 30 minut igrali z igralcem manj, to ni vplivalo na končni izhod srečanja.
Malečnik je znova dokazal, da je v tem delu povsem druga ekipa, kot so to bili v jesenskem delu. Srečanje proti Tromejniku se je odločilo v zadnjih 15-ih minutah. Najprej so povedli gostje, a so se domači presenetljivo hitro pobrali in preko izkušenega Kariča uspeli izenačiti na 1:1, kar je tudi bil končni rezultat srečanja.
Zrečani so v lokalnem derbiju z Bistričani znova odigrali ničlo. Trdo srečanje, brez izrazitih priložnosti se je na koncu končalo z nepopularnih 0:0 in delitvijo točk.
Odranci so očitno ulovili ritem in formo. Po zmagi nad Šmarjem so tokrat odpravili še Rakičan, za kar pa so se morali dobro potruditi. Po uvodnem vodstvu so namreč domači rezultat preobrnili in povedli z 2:1, nato pa so se gostje znova prebudili in do konca srečanja še 4x zatresli mrežo domačega vratarja Vuzema ter zmagali s prepričljivih 2:5.
V Beltincih se je domača ekipa pomerila z Veržejem in to srečanje je direktno odločalo o novem vodilnem. Po prvem polčasu, ki se je končal z 0:0, so se v nadaljevanju strasti razvnele. Dobrih 650 gledalcev je imelo kaj videti. Najprej so povedli gostje in ko so domači ostali še brez izključenega Slaviča, je vse kazalo, da bodo težko prišli do izenačenja. A kljub temu, jim je to uspelo. In ko je vse kazalo na remi, so gostje znova udarili preko Sečka, ki je v igro vstopil le 5 pred tem, ter povedli in vodstvo zadržali do konca srečanja. S to zmago so znova izbili na 1. mesto, kjer imajo sedaj pred Šmarjem 3 točke naskoka.
Gradaši so pripravili prvovrstno presenečenje, saj jim je uspelo premagati favorizirano Koroško Dravograd. Edini zadetek je padel v rani fazi tekme, in sicer v 8. minuti, ko je za zlata vredne 3 točke zadel Furek.
Zapisniki 3.SNLV-19.krog

[phpleague type=fixture id=41] [phpleague id=2 type=table latest=false style=general]