Rezultati 16. kroga Štajerske nogometne lige

Remi Pesnice in Šentjurja je izkoristil Šoštanj, ki je s suvereno zmago nad Lenartom zasedel vrh lestvice.

Derbi v Pesnici med domačo Pesnico in gosti iz Šentjurja se je končal z nepopularnih 0:0. Kljub temu pa so gledalci videli izjemno borbeno predstavo, kar dokazujeta dva rdeča kartona, manjkali pa so le zadetki.
Remi je izkoristil Šoštanj, ki je s suvereno zmago nad Lenartom zasedel vrh lestvice. Vse dvome so razrešili do polčasa, ki so ga odbili s 4:0. Nadaljevanje je bilo zgolj rutina, gostom pa razen častnega zadetka ni uspelo resneje ogroziti domače zmage. Na koncu zaslužena zmaga Šoštanja 7:1.
Do visoke zmage so prišli tudi Limbušani, ki so z visokih 6:1 premagali Slovenj Gradec. Ti so bili v 1. polčasu popolnoma enakovredni, v nadaljevanju pa so močno popustili in prejeli kar 5 zadetkov. Očitno je bilo moči le za en polčas.
Paloma je končno potrdila to kar smo napovedovali. Že v prejšnjih srečanjih so kazali dobre igre, a je končni rezultat izostal, tokrat pa so Pohorje povsem zasluženo premagali. Večino dela so opravili v 1. polčasu, ki so ga dobili s 3:0. Sicer so v nadaljevanju rahlo popustili, a kljub temu njihova zmaga ni bila ogrožena. Mož odločitve v domači vrsti je bil Vreča Timotej, ki je dosegel klasičnih hat-trick.
Žalec je v derbiju premagal Radlje z gladkih 3:0. Od vsega začetka so bili boljši nasprotnik in gostom niso dovolili, da bi se razigrali. Vodstvo 2:0 iz 1. polčasa so v nadaljevanju potrdili še z enim zadetkom in tako na najboljši možen način pozabili na poraz proti Šentjurju. Za Radeljčane je to drugi zaporedni poraz, s katerim so še dodatno pokvarili svoj položaj na lestvici.
Peca je prišla do pričakovane zmage nad Kovinarjem iz Teznega. Po 1. polčasu, ki so ga Črnjani dobili s 3:0, so v nadaljevanju gostje zaigrali podjetneje. Domačini, očitno zadovoljni z rezultatom, so močno padli, Tezenčani pa so se skušali vrniti v igro. Prelomni trenutek se je zgodil v 76. minuti, ko so pri rezultatu 3:1 gostje ostali brez izključenega Marčete. Sicer so poskušali vse, a zadetek v 91. minuti na 3:2 ni več spremenil ničesar.
Zapisniki Stajerska liga-16.krog
[phpleague type=fixture id=16] [phpleague id=1 type=table latest=false style=general]