Rezultati 14. kroga 3. SNL-vzhod
Presenetljiva visoka zmaga Rakičana v Malečniku

Rakičan je na gostovanju pri Malečniku prišel do presenetljive zmage, ki se je pred srečanjem zagotovo ni nadejal.

Bistričani so v derbiju dan lestvice prišli do izjemno pomembne zmage nad Čardo. Večino dela so opravili v 1. polčasu, ko so z dvema zadetkoma postavili stvari na svoje mesto. Najprej je za vodstvo v 20. minuti poskrbel Lampret, isti igralec pa je ob koncu 1. polčasa zadel še za izdatnejšo prednost. Varovanci trenerja Djurovskega so v nadaljevanju kontrolirali potek srečanja in Čardi niso dovolili, da bi se vrnila v igro ter preprečila slavje domače ekipe.
Ljutomer je v domačem srečanju po 90-ih minutah moral priznati premoč lendavski Nafti. Za razliko od tekme v Bistrice se je tu srečanje prelomilo v 2. polčasu, ko sta v razmiku treh minut padla oba zadetka. Za vodstvo 0:1 je v 60. minuti zadel Vinko, za končnih 0:2 pa v 63. Ivanič.
Drava na gostovanju v Šentjurju ni imela nikakršnih težav na poti do nove zmage. Skozi celotno srečanje so bili kvalitetnejši, nevarnejši, v vsakem polčasu dosegli po dva zadetka, kar je bilo na koncu dovolj za rutinirano zmago z 1:4.
Rakičan je na gostovanju pri Malečniku prišel do presenetljive zmage. Za poraz domačih je najverjetneje bila usodna 66. minuta, ko so ostali brez izključenega Dvoršak Špeharja. Po izključitvi je šlo vse samo še navzdol, saj so gostje v nadaljevanju kar 3x zatresli mrežo domačega vratarja Glušiča in zabeležili visoko zmago 0:3, ki se je pred srečanjem zagotovo niso nadejali.
Vodilna Dravinja je na gostovanju v Šmarju prišla do pričakovane zmage, a se je za njo morala še kako potruditi. Domača ekipa se je izkazala za neugodnega tekmeca, ki je vodilni ekipe lige povzročala precej preglavic. Mož odločitve, ki je Konjičanom prinesel zmago, je bil Alenc, ki je dosegel oba zadetka, medtem ko so Šmarčani prišli do zadetka s pomočjo avtogola Hrena.
Odranci so nadaljevanje sezone pričeli tako kot so si želeli. Niso imeli lahke naloge, saj so se doma v derbiju pomerili z ekipo Grada. 400 gledalcev, ki so se zbrali v ŠRC-ju so imeli kaj videti. Oba polčasa sta bila izjemno razburljiva prav ob zaključkih. V vodstvo so naprej prešli domači, ki so v 41. minuti povedli preko Botjaka. Ko so že vsi mislili, da bodo odšli na odmor s prednostjo, pa so gostje preko Balenta uspeli izenačiti. V nadaljevanju se je rezultat dolgo časa lomil. To je trajalo vse do 84. minuti, ko je za vodstvo in veselje v domačem taboru poskrbel Raduha. Gostje so poskušali priti do remija, vse sile usmerili v napad, a sledila je kazen v obliki 11-metrovke. Uspešen izvajalec je bil Gostan, ki je tako postavil piko na i domači zmagi s 3:1.
V preostalem prekmurskem derbiju so Beltinci na gostovanju v Kuzmi prišli do minimalne, a zlata vredne zmage. V izenačenem srečanju je tekmo odločila ena napaka, ki jo je v zadetek spremenil Krauthaker.
Zapisniki 14. kroga 3. SNL-vzhod

[phpleague type=fixture id=268] [phpleague id=10 type=table latest=false style=general]