Rezultati 13. kroga Štajerske lige
Na derbiju v Dravogradu brez zadetkov

Derbi kroga v Dravogradu med drugouvrščeno domačo ekipo in prvourvrščenim Fužinarjem, se je končal z najmanj popularnim rezultatom 0:0. Stadion v Dravogradu že dolgo časa na domači tekmi ni bil tako poln kot tokrat. Zbralo se je dobrih 900 gledalcev, ki pa so videli vse, razen zadetkov.

Derbi kroga v Dravogradu med drugouvrščeno domačo ekipo in prvourvrščenim Fužinarjem, se je končal z najmanj popularnim rezultatom 0:0. Stadion v Dravogradu že dolgo časa na domači tekmi ni bil tako poln kot tokrat. Zbralo se je dobrih 900 gledalcev, ki pa so videli vse, razen zadetkov. Očitno so se potihoma oboji na vsak način želeli izogniti porazu, zato tudi niso toliko tvegali. Remi je na prikazano še najpravičnejši.
Slovenjgradčani so bili doma proti Lenartu povsem nemočni. Ti so glavnino dela opravili v prvih 45-ih minutah, ko so domačo mrežo zatresli 4x. Nadaljevanje je bilo tako samo stvar rutine, srečanje pa se je končalo v korist gostov z 1:6.
Peca je v srečanju starih znancev v gosteh premagala Šoštanj z 0:1. Čvrsto in izenačeno srečanje, je dobilo epilog v 72. minuti, ko je edini zadetek na srečanju dosegel Piko. Z novimi tremi točkami so Črnjani na lestvici uspeli prehiteti tokratne gostitelje.
Štorovčani so na gostovanju v Pesnici pometli z domačo ekipo. Pričakovalo se je precej bolj izenačeno srečanje, a so gostje upravičili vlogo favorita. Že po prvih 45-ih minutah je bilo vsega konec, saj so gostje že vodili z 0:4. V nadaljevanju so dosegli še en zadetek in na koncu slavili z visokih 0:5. V vrstah gostov se je izkazal Borštnar, ki je dosegel hat-trick.
Žalec je v domačem srečanju proti Pohorju prišel do zelo prepričljive zmage s 4:0. Ključ do te sta bila zadetka ob koncu prvega polčasa, ki sta goste dobesedno razorožila. Drugi polčas je bil tako močno olajšan, dosegli so še dva zadetka in na najlepši možen način zaključili jesenski del tekmovanja.
V srečanju izjemno mladih ekip, so Zrečani uspeli premagati Rogatčane. Po izenačenem 1. polčasu, so se strasti v nadaljevanju razživele, od vsega tega pa so več koristi imeli domači, ki so dosegli dva zadetka. Zrečani so povedli v 65. minuti, ko je za vodstvo zadel Celcer. Gostje iz Rogatca so se bili po prejetem zadetku prisiljeni odpreti, poskušati vsaj izenačiti, a se jim tokrat ni izšlo. Domačini so to znali izkoristiti, ko je na končnih 2:0 v 81. minuti zadel Brdnik.
Radeljčani so očitno prehitro začeli slaviti zmago nad Limbušani, saj so po 45-ih minutah z dvema zadetkoma Kovača že vodili z 2:0. Mislili so, da bo to gladka zmaga, a so se ušteli. Gostje so v nadaljevanju, kljub igralcu manj, zaigrali povsem drugače in z dvema zadetkoma Isufija prišli do svojega že 8. remija.
Zapisniki 13. kroga ŠNL

 

[phpleague type=fixture id=241]

 

[phpleague id=9 type=table latest=false style=general]