Rezultati 13. kroga 3. SNL-vzhod
Drava v gosteh boljša od Malečnika

Na derbiju kroga je Drava v Malečniku dokazala, da ima kvaliteto in širino. Čeprav so si mnogi mislili, da so Ptujčani zreli za še en poraz, so ti dokazali, da so iz pravega testa.

Bistričani so jesenski del tekmovanja zaključili s porazom proti Beltincem. Gostje so pričeli odlično in v že 8. minuti povedli, a so domačini znali odgovoriti in v 25. minuti izenačili. Sreča tokrat res ni bila na strani domačih, saj so z avtogolom sami poskrbeli, da so gostje prešli v vodstvo. V 2. polčasu je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, v 75. minuti pa so gostje preko Smodiša svoje vodstvo povišali na 1:3. Kanček upanja je domačim z zadetkom v 80. minuti vlil Boškovič, ki je uspešno realiziral 11-metrovko. Bistričani so v preostalih 10-ih minutah lovili izenačenje, a namesto tega so Beltinčani v 90. dosegli še en zadetek in zabeležili zmago z 2:4.
Šentjurčani so v zadnji tekmi jesenskega dela prišli do pomembnih treh točk, s katerimi so se močno približali moštvom v sredini lestvice. Za zmago proti Gradu je verjetno bil ključen zadetek že v 2. minuti, s katerim so se otresli pritiska. Gostje so sicer poskušali, a je bila šentjurska obramba tokrat na nivoju zahtevane naloge. Ko je v 63. minuti domači kapetan Belak povišal vodstvo na 2:0, je bilo jasno, da bodo točke ostale doma. Do konca so znali odbiti vse napade gostov in priti do sila pomembne zmage, s katero so si močno izboljšali izhodišče za spomladanski del prvenstva.
To si je z domačo zmago izboljšalo tudi Šmarje, ki je z visokih 5:2 premagalo Nafto. Skozi vseh 90 minut so bili boljši, imeli tekmo popolnoma pod nadzorom in kar je najpomembneje, niti v enem trenutku niso dovolili, da bi jim gostje približali. Ko so po 1. polčasu vodili z 2:1, so v nadaljevanju dosegli dva zadetka ter pobegnili na 4:1 in takrat je bilo povsem jasno, da jim zmaga ne uide.
Na derbiju kroga je Drava v Malečniku dokazala, da ima kvaliteto in širino. Čeprav so si mnogi mislili, da so Ptujčani zreli za še en poraz, so ti dokazali, da so iz pravega testa. Celotno srečanje so bili boljši nasprotnik, v vsakem polčasu dosegli po zadetek (drugega celo z igralcem manj, ko je bil v 68. minuti izključen Kočar), kar je bilo na koncu dovolj za zmago z 0:2.
Nedeljsko dopoldansko srečanje je v Rakičan privabilo dobrih 350 gledalcev, ki so spremljali izredno borbeno tekmo, a žal brez zadetkov. Za tremi točkami lahko žalujejo domači, ki v 2. polčasu niso uspeli unovčiti igralske premoči. Od 47. minute so namreč igrali z igralcem več, od 52. pa celo z dvema igralcema več, a kljub temu niso te prednosti znali izkoristiti. Gostje so z borbenostjo prišli do zaslužene točke.
Odranci so v domači tekmi z visokih 7:2 premagali Čardo. Vse je bilo že odločeno v 1. polčasu, ki so ga domači dobili s 5:0. V nadaljevanju ni bilo več vprašanje kdo bo zmagal, ampak s kakšnim rezultatom bodo domači slavili. Z zmago so se Odranci na najlepši možen način poslovili od domače publike, z novimi tremi točkami pa bodo prezimili na visokem 3. mestu.
Vodilna Dravinja na gostovanju pri Tromejniku ničesar ni prepustila naključju. Če so bili domači še konkurenčni v 1. polčasu, v 2. temu ni bilo tako. Konjičani so boljšo igro kronali s tremi zadetki in brez težah srečanje mirno pripeljali h koncu.
Zapisniki 13. kroga 3. SNLV

 

[phpleague type=fixture id=267]

 

[phpleague id=10 type=table latest=false style=general]