Rezultati 12. kroga Štajerske lige
V Črni in Limbušu tekmi zaradi razmočenega igrišča odpovedani

Derbi v Ravnah je izpolnil pričakovanja vseh nogometnih navdušencev in postregel z vsem kar ta igra ponuja.

Štorovčani so v domačem srečanju uspeli priti do tesne zmage nad Zrečani. Domači so že v 1. polčasu dali jasno vedeti, da jih zanima samo zmaga. Podjetnejšo igro so kronali z zadetkom v 26. minuti, ko je Pižir zadel za 1:0. V nadaljevanju so gostje uspeli vzpostaviti ravnotežje in preko Tolarja v 64. minuti izenačili na 1:1. A to je trajalo samo 4 minute, ko so domači iz 11-metrovke znova prešli v vodstvo. Uspešen izvajalec je bil Rožman. Do konca srečanja so Štorovčani uspeli ohraniti prednost zadetka, ter se na koncu veseliti zmage z 2:1.
Pohorje in Slovenj Gradec sta se po 90-ih minutah razšla z remijem 2:2. Maloštevilni gledalci so spremljali dva izenačena polčasa, v vsakem pa sta padla po dva zadetka. Gostje so povedli, nato pa so domači z dvema zadetkoma prešli v vodstvo in tega držali vse do 83. minuti, ko je za Slovenjgradčane izenačujoči zadetek dosegel Kristan.
Srečanje v Lenartu med domačo ekipo in gosti iz Šoštanja se je končalo z nepopularnih 0:0. Oboji so sicer računali, da bi lahko z novimi tremi točkami pridobili kakšno tekmo, a so se na koncu morali oboji zadovoljiti s točko.
Derbi v Ravnah je izpolnil pričakovanja vseh nogometnih navdušencev in postregel z vsem kar ta igra ponuja. Domačini so v tekmo krenili bolje in v vodstvo prešli v 26. minuti, ko je Kovačič uspešno izvedel 11-metrovko. Na igrišču se je bil boj za vsako žogo, rezultat pa se ni spreminjal vse do 61. minute, ko so Radeljčani preko Sredenška izenačili. To jim je dalo zagona in isti igralec je goste v 69. minuti povedel v vodstvo z 1:2. Glede na rezultatski preobrat so nekateri mislili, da se domači tokrat porazu ne bodo mogli izogniti. A so se zmotili. Domači so namreč še enkrat več dokazali, da so z razlogom na 1. mestu in le 5 minut kasneje uspeli izenačiti na 2:2, strelec zadetka pa je bil Juraja, ki je v igro vstopil le 2 minuti prej. Da je to bila več kot odlična menjava domačega stratega, je Juraja dokazal v 80. minuti, ko je s svojim drugim zadetkom svojo ekipo popeljal do zmage s 3:2.
Rogatčani v domačem srečanju niso uspeli priti do še ene zmage v nizu, a so bili na dobri poti. Srečanje proti Žalcu so odlično odprli in z zadetkoma Peera in Krivca povedli z 2:0. Ko so gostje v 25. minuti ostali še brez izključenega Nakiča, je bilo za pričakovati, da bodo Monsi rutinirano opravili z nasprotnikom. A temu ni bilo tako. Očitno prepričani, da bo šlo zlahka, so popustili, kar so gostje še pred koncem polčasa znali kaznovati, ko je Malis z dvema zadetkoma svojo ekipo vrnil v igro. V nadaljevanju so domači poskušali priti do treh točk, a so se gostje krčevito borili. Da to ni bil dan Rogatčanov, dokazuje tudi še zastreljana 11-metrovka, v zadnjih 15-ih minutah pa niso znali unovčiti celo dva igralca več. Če na koncu potegnemo črto, si domači ob vseh navedenih dejstvih niso zaslužili zmage, medtem ko so gostje s točko lahko več kot zadovoljni.
Srečanji Peca – Koroška Dravograd in Marles hiše – Tehnotim Pesnica sta bili odpovedani zaradi preveč razmočenega igrišča. Tekmi se bosta odigrali v soboto, 23.11. ob 14. uri.
Zapisniki 12. kroga Štajerske lige

 

[phpleague type=fixture id=240]

 

[phpleague id=9 type=table latest=false style=general]