Rezultati 12. kroga 3. SNL-vzhod
Domači poraz Drave

Tesna rezultata v zadnjih dveh krogih sta dala slutiti, da Drava ni tista prava in Rakičan je to izkoristil.

Sobota nam je prinesla 4 srečanja. Deževno vreme je igrišča dodobra razmočilo, tako da so bili pogoji vse prej kot lahki, a za vse enaki.
Ljutomerčani so v domačem srečanju uspeli premagati Šmarje, a so se za to morali sila potruditi. Sicer so že v 13. minuti povedli, a so gostje z dvema zadetkoma rezultat preobrnili in vse je kazalo, da bodo točke odšle v Šmarje. Domači so vse stavili v napad, kar se jim je v zadnjih 10-ih minutah tudi obrestovalo, saj so v 80. minuti najprej uspeli izenačiti, nato pa v 83. preiti v vodstvo ter to zadržati do konca srečanja.
Nafta je v domačem srečanju prepričljivo ugnala Tromejnik s 4:0. Skozi vseh 90 minut so bili boljši nasprotnik, v vsakem polčasu dosegli po dva zadetka, kar je bilo več kot dovolj za nove tri točke.
Vodilna Dravinja je v lokalnem derbiju prišla do pričakovane zmage nad Bistrico. Konjičani so pričeli silovito in že v 6. minuti preko Alenca povedli. Ko so Bistričani v 20. minuti ostali še brez izključenega Modriča, je bilo povsem jasno, da bodo točke ostale doma. Kljub težkemu igrišču so domači v nadaljevanju dosegli še dva zadetka, ki sta bila delo Čandra, in se veselili nove zmage ter povečanja vodstva pred ptujsko Dravo.
Ta je namreč v domačem srečanju izgubila proti Rakičanu z minimalnih 0:1. Tesna rezultata v zadnjih dveh krogih sta dala slutiti, da Drava ni tista prava in Rakičan je to izkoristil. Edini zadetek na srečanju je v 70. minuti dosegel Kociper in gostom priigral nepričakovane tri točke. Lahko bi bila samo ena, a je domači kapetan Arsič v 92. minuti zastreljal 11-metrovko.
Odranci so na gostovanju v Beltincih prišli do velike zmage, katero so si priborili z dobrim drugim polčasom. Prvi polčas se je končal z izenačenih 1:1, v nadaljevanju pa se je rezultat lomil vse do zadnjih 15-ih minut. V teh minutah do konca srečanja pa so dosegli kar tri zadetke in zabeležili zmago z 1:4.
Čarda je z domačo zmago nad Šentjurjem prišla do prvega kompleta treh točk v sezoni. Vse pomembno se je zgodilo v 1. polčasu, ko so padli tudi vsi trije zadetki na srečanju. Domači tekme ne bi mogli pričeti bolje, saj so že v 3. minuti povedli, ko je za 1:0 zadel Kološa. Isti igralec je v 12. minuti povišal vodstvo na 2:0 in Čardi je kazalo dobro kot že dolgo ne. Gostje so se sicer skušali vrniti v igro in še pred koncem polčasa uspeli zaostanek zmanjšati na 2:1. V nadaljevanju je kazalo, da bodo gostje uspeli preobrniti rezultat, a so se domači uspešno branili. Tudi z igralcem manj so v zadnjih minutah uspeli odbiti vse gostujoče napade in priti do prve zmage v prvenstvu.
Grad in Malečnik sta se razšla z najbolj nepopularnim rezultatom, in sicer z 0:0. Oboji so računali na nove točke, s katerimi bi pridobili kakšno mesto, a se ne enim ne drugim ni izšlo.
Zapisniki 12. kroga 3. SNLV

 

[phpleague type=fixture id=266]

 

[phpleague id=10 type=table latest=false style=general]