Rezultati 10. kroga MČL Golgeter
Petarda Monsov v Ljubnem, Šmarju poln izkupiček v Šoštanju, remi Posavja v Mozirju


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Predzadnji jesenski krog nam prinaša dva derbija, in sicer v Brežicah in Šoštanju, ki lahko premešata karte na vrhu razpredelnice.
Vodilno Šmarje bo 1. mesto branilo na gostovanju v Šoštanju. Obe ekipi še ne poznata poraza, a se v tem krogu lahko to spremeni. Šmarčani so v izvrstni formi, strelsko izjemno razpoloženi, tako da domače čaka težko delo, da ostanejo neporaženi. Ti so v zadnjih dveh krogih zabeležili dva remija, čeprav so odkrito pričakovali več. Proti Šmarju bodo zagotovo morali zaigrati precej bolje.
Drugi derbi bo med Posavje Krškim in Mozirjem. Domači se nadejajo novega kompleta treh točk, s katerim bi še naprej konkurirali za sam vrh. Ne bo jim lahko, saj ima Mozirje najboljšo obrambo lige in so neporaženi že zadnjih 7 krogov. Kljub temu pa več možnosti za zmago pripisujemo domačinom.
Ljubnemu v goste prihaja Mons Claudius. Gre za neposreden boj za 8. mesto, domači pa imajo na lestvici točko več. Oboji so v minulem krogu izgubili, še posebej grdo Ljubno, ki je na gostovanju v Šmarju izgubilo z visokih 8:0. Tak poraz zagotovo pusti določene posledice, kakšne pa bo pokazalo to srečanje. Monsi pravtako ne blestijo, zato so v tem srečanju možni prav vsi tipi.
Vojnik bo v vnovičnem domačem srečanju gostil Laško, ki še vedno čaka na prvo zmago. V minulem krogu so bili zelo blizu in dobro formo želijo prenesti tudi v ta krog. Vojnik je po rezultatih v vlogi favorita, a to bo potrebno potrditi še na zelenici.
Kozje vse od 2. kroga naprej ne pozna za pozitiven rezultat. Nov krog prinaša novo priložnost, tokrat proti gostom iz Vranskega. Ti so do sedaj pokazali več, a ne toliko, da bi lahko rekli, da bodo v Kozjem slavili zmago. Domači bodo prej ali slej izplavali iz krize. Mogoče so to zgodi prav v tem krogu.