Rezultati 1. kroga ptujske Super lige
Derbi v Gerečji vasi gostom iz Stojncev

S tekmovanjem so pričeli tudi nogometaši v ptujski Super ligi. Največ zanimanja je veljalo srečanju v Gerečji vasi, kjer so gostovali Stojnci. Šlo je za srečanje ekip, ki bi se naj potegovali za sam vrh. Uspešnejši so bili gostje iz Stojncev in pomembne tri točke so odšle z njimi.

S tekmovanjem so pričeli tudi nogometaši v ptujski Super ligi. Največ zanimanja je veljalo srečanju v Gerečji vasi, kjer so gostovali Stojnci. Šlo je za srečanje ekip, ki bi se naj potegovali za sam vrh. Uspešnejši so bili gostje iz Stojncev in pomembne tri točke so odšle z njimi. Domačini so bili sicer nekoliko boljši, vendar na njihovo nesrečo niso zadeli v polno.
V Apačah so nestrpno pričakovali srečanje s Podvinci, ki imajo tudi visoke ambicije. Veliko gledalcev je bilo priča dobri igri, v kateri so bili boljši gostje, ki so tudi zadeli tik pred koncem za pomembno zmago. Pri domačih niso bili zadovoljni s sojenjem. Kljub temu, da so Apače bile poražene pa so prikazale dobro igro, na kateri je potrebno graditi optimizem.
Dobro so v prvenstvo krenili tudi nogometaši Boča iz Poljčan, ki so premagali neugodno Središče. To je bil tudi uspešen debi mladega trenerja Mateja Hajška, ki je prevzel vodenje poljčanskega kluba po Bojanu Brodnjaku.
Hajdina je, vsaj tako kaže, po rezultatu brez večjih težav odpravila Ormožane. Veliko dela so domači naredili že v prvem polčasu, ko so dvakrat zadeli v polno.
Tudi Bukovci so bili uspešni. Tesno so premagali novinca v ligi Videm, ki je dobro pričel in celo povedel. No, v nadaljevanju so domači najprej izenačili, nato pa povedli 3:1, kar je na koncu bilo dovolj za prvo slavje.
Po prvem krogu bi lahko dejali, da bo prvenstvo zanimivo, saj so se vsi dobro pripravljali in okrepili. Tudi novinca v ligi Apače in Videm ne mislita samo statirati. Mogoče je bilo manj gledalcev, kot se je to pričakovalo na začetku tekmovanja, ki pa bo še dolgo in čez nekaj krogov bo več znanega.
Zapisniki Super liga-1.krog

[phpleague type=fixture id=281] [phpleague id=11 type=table latest=false style=general]

 

Danilo Klajnšek