Komentar odigranih tekem v 1. in 2. MNZ Maribor

Tudi tokrat od napovedi derbija ni bilo nič, saj je Jurovski dol razbil Železničarja. V vsakem polčasu po trije zadetki so bili dovolj za gladko zmago.

1. MNZ Maribor – 18. krog
Fužinar je imel veliko več dela z Dobrovcami kot se je pričakovalo. Navadno hiter zadetek, da igralcem ali ekipi dodaten zagon, v tem primeru pa je pomenil prav nasprotno, saj po tem zadetku Fužinar ni bil več tista ekipa, ki smo je bili vajeni v letošnji sezoni. Sicer so vse točke ostale doma, a je za njih bilo potrebno trepetati vse do konca tekme.
Zelo pomembna zmaga Slivnice proti Račam. Tekma je bila odločena v 50. minuti, ko so domači prišli v vodstvo z bele točke.
Duplek je proti Kungoti bil že v izgubljenem položaju. Gostje so namreč vodili že s tremi zadetki razlike. Ko so že vsi mislili, da je zmagovalec znan, se je domačim le uspelo zbrati in rezultat izenačiti tik pred koncem srečanja.
Na Prevaljah je Brunšvik v prvem polčasu nudil dostojen odpor. Trud gostov je bil nagrajen v 20. minuti srečanja, ko so prešli v vodstvo. V drugem delu pa prava ofenziva domačih. Najprej rezultat izenačijo, nato pa še z dvema zadetkoma rešijo vse dvome o zmagovalcu.
Tudi tokrat od napovedi derbija ni bilo nič, saj je Jurovski dol razbil Železničarja. V vsakem polčasu po trije zadetki so bili dovolj za gladko zmago.
V Cerkvenjaku, kjer se je zbralo največ gledalcev ta vikend, pa žal niso videli niti enega zadetka. Glede na prikazano je neodločen rezultat tudi najpravičnejši, pa čeprav je bilo nekaj priložnosti na obeh straneh. 
Tudi v Dogošah so se domači po zaostanku povsem prebudili. Z nekoliko sreče bi lahko tudi zmagali. Po napakah in prikazanem so Framčani s točko lahko povsem zadovoljni.
Zapisniki 1.MNZ Maribor-18. krog

[phpleague type=fixture id=168] [phpleague id=7 type=table latest=false style=general] 2. MNZ Maribor – 11. krog
Radvanje, Marjeta in Pobrežje so pred svojimi gledalci povsem zasluženo napolnili mreže gostov. Zmage so sicer pričakovali, vendar ne s takšno lahkoto, oziroma razliko. Bolj podrobni komentarji niti niso potrebni, čeprav bi si jih zmagovalci zaslužili.
V Prepoljah, ki so gostili Koroški Akumulator, so gledalci videli po zadetek v vsakem polčasu. V prvem uspešnejši domači, v drugem pa gostje.
Hočani so Rošnji Loki nudili dostojen odpor le v prvem polčasu, ko so imeli še dovolj moči. V drugem delu je do izraza prišla boljša pripravljenost gostov, ki so dosegli tri zadetke in povsem zasluženo zmagali.   
Zapisniki 2.MNZ Maribor-11. krog

[phpleague type=fixture id=205] [phpleague id=8 type=table latest=false style=general]

Andro