Tekmovanje v 1. in 2. MNZ Maribor
Marjeta s kar 14:0 potrdila naslov

V Jurovskem dolu od napovedanega derbija ni bilo nič. Prvouvrščena ekipa Fužinarja, z odličnim strelcem Ovčar Gregorjem, ki je do tega trenutka dosegel že 39 zadetkov, je bila premočna, saj je zmagala kar z 0:8.

1. MNZ Maribor – 25. krog
Slivnica kar nadaljuje z izjemnimi predstavami. Tokrat je bil povsem nemočen Korotan, ki je s tem porazom izgubil tudi drugo mesto na lestvici. Za domačine pa lahko rečemo, da je škoda, ker se prvenstvo končuje.
V Dupleku kjer je gostoval Miklavž pa tekma, na kateri je bilo opaziti iz ene in druge strani napetost, saj je odločala o obstanku Miklavža. Po dolgem času je gostom vendarle uspelo zmagati in ostalo je še upanje, da se v zadnjem krogu rešijo izpada. Vendar o svoji usodi ne odločajo sami.
Dogošam, ki se prav tako borijo za obstanek je spodletelo na domačem igrišču in to proti ekipi Brunšvika, ki bi lahko bila premagljiva. Gostje so na tekmo prišli samo z eno rezervo, kar je dalo sumiti, da gre za kakšen dogovor. A na koncu se je izkazalo, da je zmagal nogomet in da so sumi bili povsem odveč.
Framčani so se z novo pričakovano zmago, saj so gostili Kungoto, povzpeli na drugo mesto. Hat-trick na tekmi sta dosegla kar dva domača igralca, in sicer Mlinar David in Satler Marko.
V Cerkvenjaku pa pravi polom domačih priti Dobrovcam. Česa takšnega ni verjetno pričakoval nihče, saj so gostje dosegli kar 7 zadetkov. Tudi na tem srečanju velja izpostaviti igralca Radin Mačukat Mišela, ki je dosegel hat-trick.
Na Taboru prijateljskih 2:2. V prvem polčasu so bili boljši domači, v drugem pa gostje iz Rač. Za goste je že točka zelo pomembna, čeprav bi jim zmaga prinesla dokončni obstanek v ligi.
V Jurovskem dolu od napovedanega derbija ni bilo nič. Prvouvrščena ekipa Fužinarja, z odličnim strelcem Ovčar Gregorjem, ki je do tega trenutka dosegel že 39 zadetkov, je bila premočna, saj je zmagala kar z 0:8.
Zapisniki 1.MNZ Maribor-25.krog

[phpleague type=fixture id=175] [phpleague id=7 type=table latest=false style=general]

2. MNZ Maribor – 18. krog
Rošnja Loka je zmagala, a ostala na tretjem mestu. Do zmage je prišla z večjo lahkoto kot je bilo pričakovati, saj se za Radvanje nikoli ne ve s kakšnim namenom prihajajo na tekmo.
Tekma na Pobrežju, ki je gostilo Hoče, je bila igra na en gol. Domači so dosegli 7 zadetkov, zraven tega pa zapravili še enkrat toliko priložnosti. Praktično so tekmovali sami s sabo, kdo bo kaj zgrešil.
V Marjeti pred lepim številom gledalcev juriš domačih na goste iz Šentilja od prve minute. Ta taktika se je izkazala za več kot odlično, saj so na koncu domači dosegli kar 14 zadetkov. Že v prvem polčasu je Rampre Robi dosegel hat-trick. Po zadnjem pisku sodnika pa veselje domačinov, ki so osvojili naslov prvaka in s tem napredovanje v 1. MNZ Maribor.
Prepolje je doseglo novo zmago. Tokrat so premagali Jakob in s tem prvenstvo zaključili na odličnem 4. mestu. Tekmo je v 62. minuti odločil Tivadar Dean, ki je dosegel edini zadetek na srečanju.
Prav tako so se v zadnjem krogu Starše prebile na 7. mesto. Novo zmago so dosegli na gostovanju pri Fužinarju, ki mu spomladi ni in ni šlo.
S tem je prvenstvo v 2.MNZ Maribor za sezono 2012/2013 zaključeno.
Zapisniki 2.MNZ Maribor-18.krog

[phpleague type=fixture id=212] [phpleague id=8 type=table latest=false style=general]

Andro