Rezultati 1. in 2. MNZ Maribor

Približujemo se končnici prvenstva in že govoricam o dogovarjanju rezultatov…

1. MNZ Maribor – 22. krog
Počasi se bliža zaključek prvenstva, ko marsikatera ekipa poizkuša priti do točk tudi izven igrišča, da uresniči svoje cilje. V 1. MNZ Maribor se »bojda« v boju za obstanek že dogaja. Ampak to so govorice, ki se širijo po klubih, vaseh, oštarijah… Glavno pa je, da beseda teče o nogometu, da se pozabi na vsakdanje skrbi in da se za vikend ponovno nabija žogo. Vseeno pa bi bilo dobro, da bi se vse tekme dejansko odločile v športnem boju na igrišču in da bi pri razvrstitvah na lestvici imeli glavno besedo igralci.
Kljub vsem napovedim bi se vseeno ta teden zmag v prvi ligi morali veseliti naslednje ekipe: Rače, Brunšvik, Cerkvenjak, Fužinar, Slivnica, Korotan in Jurovski dol.
Zapisniki 1.MNZ Maribor-22.krog

[phpleague type=fixture id=172] [phpleague id=7 type=table latest=false style=general]

 

2. MNZ Maribor – 15. krog
V 2. MNZ Maribor pa je napeto pri vrhu, saj se za vrh še vedno borijo tri ekipe. Navadno o prvaku odločajo male tekme in ne medsebojna srečanja oziroma derbiji. A to v tej ligi ne velja, saj bo prvak tisti, ki bo iz medsebojnih tekem izvlekel največ točk. Morda bo naslov oddan že ta vikend, ko Pobrežje gosti vodilno Marjeto. Domače v boju za naslov ohranja samo zmaga, medtem ko bi gostje bili zadovoljni tudi že z neodločenim rezultatom.
Na ostalih tekmah pa se bodo verjetno zmag veselili Rošnja Loka, Starše, Radvanje in Akumulator.
Ker pa vsi, ki spremljamo nogomet vemo, da na tako lahek način, kot sem napisal zmagovalce obeh lig v tem krogu ne bo šlo, je najbolje, da počakamo na sobotni in nedeljski večer, ki bosta povedala svoje.
Zapisniki 2.MNZ Maribor-15.krog


[phpleague type=fixture id=209] [phpleague id=8 type=table latest=false style=general]

Andrej Železnik