Komentar 1. in 2. MNZ Maribor

Ogromno presenečenj, ki pa za enkrat še ne pomenijo nič. Marjeta ponovno na prvem mestu!

1. MNZ Maribor – 21. krog
V Miklavžu smo bili priča prvemu presenečenju, saj je padel Korotan. Zmaga za domače je prišla ob pravem trenutku, a se jim rezultat za enkrat na lestvici ne pozna, saj so neposredni konkurenti bili prav tako uspešni. Je pa Miklavž s tem rezultatom obdržal možnosti za ohranitev prvoligaša.
Popoln polom se je zgodil v Framu, ki je pred svojimi navijači prejel 4 zadetke od sosedov iz Slivnice. Čista in povsem zaslužena zmaga gostov.
Železničar pa nadaljuje s slabimi predstavami. Tokrat jih je osmešil Duplek, ki je prišel do zelo pomembne zmage. Pri gostih velja omeniti Simonič Domna, ki se je izkazal s 4 zadetki.
V Račah žalujejo za prvim polčasom, ko so si priigrali 2 zadetka prednosti. A kaj ko so jih zapravili v nadaljevanju srečanja, saj je stvari na svoje mesto postavil Bohl Jože in Brunšviku priigral točko. V tem primeru so veliko več izgubili domači.
Dobrovce so proti Kungoti odigrale toliko, koliko so potrebovali za zmago. Razlika med ekipama je bila vidna in povsem zaslužena zmaga domačih.
Za novo presenečenje lahko označimo nedeljsko tekmo v Dogošah, ki je gostila Jurovski dol. Domačin je bil v vsakem polčasu srečnejši zadetek, saj so gostje zapravili minimalno 5 priložnosti, ki jim pravimo, da je težje zgrešiti kot zadeti.
Na derbiju v Cerkvenjaku pa ogromno gledalcev, ki nad prikazanim ekip nikakor ne morejo biti razočarani. Skozi vso srečanje so bili nekoliko boljši gostje iz Koroške in na koncu zasluženo zmagali, čeprav ob polčasu rezultat še tega ni napovedoval.
Zapisniki 1.MNZ Maribor-21.krog

[phpleague type=fixture id=171] [phpleague id=7 type=table latest=false style=general]

 

2. MNZ Maribor – 14. krog
Derbi v Rošnji Loki si je kljub deževnemu vremenu ogledalo približno 200 gledalcev. Zmagali so gostje iz Marjete, ki se s tem vračajo na prvo mesto. Srečanje je opravičilo naziv derbi, saj se je igral nogomet, bila je prisotna borbenost in neverjetna želja po uspehu. Najprej so v vodstvo prišli gostje, nato je za domače 2 zadetka dosegel  Rok Putrih. Tik pred koncem polčasa so gostje ponovno izenačili, vendar tudi to gostov ni zadovoljilo, saj so za preboj na vrh potrebovali zmago. Zato so v drugem delu vse moči usmerili v napad in v zadnjih 20 minutah tekme jim je uspelo doseči 3 zadetke. Izpostaviti velja gostujočega napadalca David Lenarta, ki je na tem srečanju dosegel 3 zadetke.
Veliko presenečenje je pripravilo Prepolje, ki je po zaostanku proti Pobrežju v prvem polčasu prišlo do povsem zasluženega preobrata. Tega verjetno ni nihče pričakoval, še najmanj pa navijači in vodstvo Pobrežja.
Akumulator je ponovno doživel poraz in to proti Radvanju, ki jih je s tem tudi prehitel na lestvici. Akumulator je ekipa, ki jo lahko označimo za največje razočaranje pomladi.
Šentilj je v Jakobu pripravil majhno presenečenje, saj je razpoloženi Žiga Špenko z dvema zadetkoma poskrbel za zasluženo zmago.
Ekipa Starš si je proti Hočam nekoliko popravila gol razliko, saj so zmagali s 6-mi zadetki razlike.
Zapisniki 2.MNZ Maribor-14.krog

[phpleague type=fixture id=208] [phpleague id=8 type=table latest=false style=general]