Komentar odigranih tekem v 1. in 2. MNZ Maribor

Goliade v Brunšviku, Fužinarju, Prevaljah in presenečenje v Radvanju…

1. MNZ Maribor – 20. krog

Srečanje v Brunšviku je bilo zelo živahno. Prvi polčas je pripadel domačim, medtem ko so v drugem zagospodarili gostje iz Dobrovc, čeprav so že zaostajali s tremi goli razlike. Končni rezultat pove, da se je igral odprt nogomet iz obeh strani in da so imeli svoj dan napadalci. Je pa res, da so domači končali tekmo z dvema igralcema manj.
Tekma v Dupleku je imela velik pomen glede obstanka. Na koncu so bili za gol srečnejši gostje iz Rač. Bilo je opaziti vse preveč živčnosti, kar je tudi na tej tekmi botrovalo k izključitvi na domači strani. Ni še vse izgubljeno, bo pa vedno težje.
V Fužinarju pa enosmerni promet. Rezultat bi morda lahko bil še višji, a so domači z lahkoto zapravljali tudi nemogoče. Je pa Ovčar Gregor dosegel novih 6 zadetkov in s tem verjetno postal naj strelec lige že v 20-em krogu. Železničar bo pač točke iskal kje drugje.
Slivnica je nekoliko visoko, a povsem zasluženo premagala Cerkvenjak. Če izkoristiš ponujeno, se lahko veseliš. So pa oboji pred nadaljevanjem lahko povsem mirni, saj zasedajo zlato sredino.
Da gre za pomembno tekmo, je bilo čutiti tudi v Miklavžu, ki je gostil Dogoše. Prav zaradi tega verjetno nobena od ekip ni prikazala veliko nogometa. Je pa bilo prisotne veliko borbe. Na koncu je ostalo pri neodločenem rezultatu, kar je na prikazano tudi najpravičneje.
Korotan je povsem na kolena spravil Kungoto. V prvem polčasu še ni kazalo na razliko, ki je bila ob zadnjem pisku, vendar bolj kot se je tekma bližala koncu, bolj so bili gostje brez moči.
V Jurovskem dolu, ki je gostil Fram pa lahko rečemo, da je naziv derbi kroga to tudi dejansko opravičil. Škoda je samo to, da ni bilo več gledalcev, ki bi lahko prišli na svoj račun. Tekma se je odločila praktično v 2 minutah drugega polčasa, ko je domačim popustila zbranost, saj so gostje zadeli 2 krat. Do konca srečanja so oboji imeli še priložnosti, ki pa jih niso izkoristili.
Zapisniki 1.MNZ Maribor-20.krog

[phpleague type=fixture id=170] [phpleague id=7 type=table latest=false style=general]

2. MNZ Maribro – 13. krog

V Šentilju gostje iz Rošnje Loke verjetno niso pričakovali tako močnega odpora domačih, saj jim je uspelo odpor streti šele v drugem polčasu. Vprašanje kaj bi bilo, če gostje ne bi zadeli takoj na začetku drugega dela. Kljub temu je zmaga zaslužena, saj so bili praktično skozi vso srečanje boljši nasprotnik.
Še veliko bolj so se za zmago morali potruditi na Pobrežju, čeprav so gostili Akumulator, ki spomladi igra sila povprečno. Edini zadetek je bil dosežen 2 minuti pred koncem srečanja. Seveda na veliko veselje domačih. Takšna zmaga velikokrat ekipo naredi bolj čvrsto, kar bo Pobrežje v finišu sezone tudi potrebovalo.
Če so imele Hoče v zadnjem času precej težav z drugimi polčasi, so ta vikend proti enakovrednemu nasprotniku zapravili vse v prvih 45-ih minutah. Jakob je praktično izkoristil vsako napako in se veselil končne zmage.
Pravo presenečenje se je zgodilo v Radvanju, ki so gostili Starše. S tem rezultatom so domači zapravili vso upanje o večjem uspehu in tihem napadu iz ozadja.
V Marjeti na lokalnem derbiju blizu 300 gledalcev. Na tej tekmi so domači morali dati vse od sebe, čeprav pred tekmo tega niso pričakovali, saj so gostili Prepolje. Ko se ob igrišču zbere omenjeno število gledalcev, so igralci motivirani, željni žoge, kontakta in nogomet dobi povsem drugo obliko.
Zapisniki 2.MNZ Maribor-13.krog

[phpleague type=fixture id=207] [phpleague id=8 type=table latest=false style=general]