Komentar odigranih tekem v 1. in 2. MNZ Maribor

Ta vikend je zaznamoval ogromno presenečenj v obeh ligah, v drugi posledično sprememba na vrhu…

1. MNZ Maribor – 19. krog

V Framu je vse do 60. minute kazalo na zasluženo presenečenje, nato pa so gostje iz Miklavža nenormalno popustili in dopustili domačinu, da je dosegel v zadnji tretjini tekme kar 5 zadetkov. Saj končni rezultat morda niti ni presenečenje, presenečenje je na kakšen način je do njega prišlo.
Železničar kaže svojo mladost in hkrati nemoč tudi na svojem igrišču. Tokrat je Breznik Aljaž iz Slivnice odločil tekmo z dvema zadetkoma v prvem polčasu. V drugem delu tekme so izkušenejši gostje z lahkoto ohranili priigrano v prvem polčasu.
V Račah pa presenečenje, vendar ne popolno. Vse do 80. minute je kazalo, da bo Fužinar doživel prvi poraz v letošnji sezoni. Do poraza ni prišlo, ostalo pa je pri neodločenem rezultatu. Domačin pa je s tem sebi in vsem ekipam dokazal, da si ob maksimalnem pristopu zasluži mnogo višje in nikakor ne borbe za obstanek.
Tekmo v Dobrovcah je zaznamoval prvi polčas po izjemni predstavi in učinkovitosti domačih. Po ponovnem prihodu iz garderob pa povsem drugo stanje na igrišču. Če ne uspeš zadeti četrtič, na koncu trepetaš za zmago.
V Kungoti, ki je gostila Brunšvik sta oba zadetka bila dosežena v prvih 20-ih minutah tekme. Domačim gredo ponovno vse pohvale. Z nekoliko več sreče (trije neodločeni rezultati v spomladanskem delu), bi lahko Kungota še morda upala na čudež, a sedaj je verjetno že vse glede obstanka odločeno.
Da se izplača vztrajati, do konca srečanja, čeprav je nasprotnik ves čas tekme nekoliko boljši, so pokazale Dogoše, ki so gostile Korotan. Proti favoritom iz Prevalj so prikazali srčno borbo in si priborili prepotrebno točko v boju za obstanek.
Cerkvenjak je pred svojimi navijači ostal po dolgem času brez točk. Za zadetek v vsakem polčasu, je bil povsem zasluženo boljši Jurovski dol. Omeniti pa velja 500 gledalcev, ki se jih je zbralo v Cerkvenjaku. Ta številka se vedno ne doseže na marsikateri tribuni v 1. SNL. Ta vikend več na vseh slovenskih igriščih samo v Novi Gorici in Mariboru.
Zapisniki 1.MNZ Maribor-19.krog

[phpleague type=fixture id=169] [phpleague id=7 type=table latest=false style=general]

 

2. MNZ Maribor – 12. krog

V Rošnji Loki je šlo vse po planih domačih. Gostje iz Prepolj enostavno niso bili enakovredni in rezultat bi lahko bil še ugodnejši v domačo korist.
Akumulator je Marjeti odščipnil dve zelo pomembni točki. S tem so gostje izgubili vodilno pozicijo. Neodločen rezultat pa je tudi najpravičnejši po koncu tekme.
Jakob si je doma ponovno priigral točko, gostje iz Radvanja pa so dve izgubili. Ja, ti dve točki bosta po zadnjem krogu še kako zelo pomembni. Tokrat si jih gostje enostavno niso zaslužili. Tekma v Šentilju, ki je gostil Hoče se je končala z veliko zadetki. Ponovno se je pokazalo, da Hočani nimajo kondicije za 90 minut. Povsem zaslužena zmaga domačih, čeprav je polčas kazal na drugače.
Starše so osvojile drugo pomladansko točko. Da je vredna nekoliko več pove dejstvo, da so jo odščipnili Pobrežju, ki je v boju za najvišje mesto. Gostje bodo enostavno takšne tekme morali zmagati, drugače bo cilj težko uresničljiv.
Zapisniki 2.MNZ Maribor-12.krog

[phpleague type=fixture id=206] [phpleague id=8 type=table latest=false style=general]