Odranski stroj mlel po Beltincih

Pa naj še kdo reče, da Prekmurci niso nogometno ljudstvo. Dokaz je bil več kot očiten to soboto v Beltincih, kjer se je na prekmurskem El Classicu št. 2 v tej sezoni, zbralo okrog 1200 nogometnih glav.

Pa naj še kdo reče, da Prekmurci niso nogometno ljudstvo. Dokaz je bil več kot očiten to soboto v Beltincih, kjer se je na prekmurskem El Classicu št. 2 v tej sezoni, zbralo okrog 1200 nogometnih glav, brez pretiravanja pa lahko tej številki pripišemo še kakšno dodatno. Vzdušje je bilo zares huronsko, pritisk na igrišču pa enak tistemu za ograjo beltinskega stadiona. Za dodatno napetost je poleg rivalstva med kluboma poskrbelo tudi stanje na lestvici, tako da je bil vložek zares visok.
Že od samega začetka srečanja so bili dominantnejši gostje, ki so prvič zapretili prek Vorija v 5. minuti igre. Slednji je lepo asistiral do Sreša, ki pa je iz neposredne bližine udaril le v vratarja Vöröša. Podobno priložnost je imel Sreš tudi v 9. minuti, ko mu je domači vratar z izbijanjem omogočil strel z glavo, vendar Sreš tudi tokrat ni bil uspešen. V nadaljevanju so Odranci še naprej pritiskali, vendar brez resnih priložnosti, vseskozi pa so bili deležni bučne podpore s tribun. Sledile so prelomne minute tekme. Najprej 28. minuta, ko je Slavič storil prekršek nad sila razpoloženim Srešem. Domači branilec je nekaj minut prej že porumenel in dišalo je po drugem kartonu rumene barve. Sodnik Fridl mu je sicer pogledal skozi prste, kar pa ni mogel storiti v 30. minuti, ko je Sreša v zreli situaciji za zadetek ustavil nekdanji robustni branilec odranskega kluba, Zlatar. Fridl mu je nemudoma pokazal rdeči karton in ga poslal pod predčasno prho.
Odrančarji so začutili priložnost, da lahko srečanje obrnejo v svojo korist tudi na podlagi igralca več na igrišču. Želja je bila velika, nagrada pa je prišla v 36. minuti, ko je po lepem predložku Matjašca, Vori pred domačim golom žogo potisnil v mrežo in Odrančarji so prvič noreli pri vodstvu 0:1. Obleganje domačega gola se je nadaljevalo tudi v sklepnih minutah prvega polčasa. V 43. minuti je Žerdin nevarno udaril z 20m, žoga je zletela mimo domačega gola. Tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom v prvem polčasu, pa je Žerdin nadoknadil zamujeno iz pretekle minute, ter žogo poslal za hrbet beltinške obrambe, kar je izkoristil hitri Tkalec in goste povedel v vodstvo z visokih 0:2. Gostujoči navijači na tribunah so ponovno noreli in tudi ob polčasu jim tega nihče ni mogel vzeti.
Domačim je odmor očitno koristil, saj so drugi polčas pričeli bolje. Toda strel Pejnoviča in nekaj polpriložnosti je Gönc odlično ukrotil. Varovanci trenerja Viherja pa so pridno prežali na protinapade, toda Srešu in Žerdinu je v zaključkih akcij zmanjkalo koncentracije in povišanje vodstva je šlo po zlu. V 58. minuti je po prostem strelu z 20m dobro meril Smodiš, Gönc pa je žogo izbil v kot. 65. minuta derbija bi lahko bila ponovno prelomna. Zrelo priložnost je imel nekdanji napadalec odranskega kluba, Tkalec. Potem, ko je že izigral gostujočo obrambo, je streljal zgolj v Gönca. Tkalec je imel v nadaljevanju še dve priložnosti, da bi celo spreobrnil rezultat, vendar mimo Gönca tokrat enostavno ni šlo.
Zadnjih 10. minut derbija pa je bilo povsem odranskih. Trener Viher je ponovno zadel v polno, ko je na igrišče poslal Gostana. Slednji je svojo minutažo izkoristil sila dobro in v 83. minuti pa bliskovitem protinapadu in odlični asistenci kapetana Žerdina, še tretjič poslal za hrbet domačega vratarja. Gola se je veselil skupaj z mladinci, s katerimi je kot trener v dopoldanskem času postal prvak Mladinske lige MNZ Lendava. Domača obramba je v 86. minuti storila še eno napako in Raduhi poklonila priložnost še za četrti zadetek, katerega “Pato” seveda ni zamudil. Odrančarje je na noge dvignil še četrtič v tem fantastičnem popoldnevu.
Do konca tekme se odranski navijači s stoječimi ovacijami pozdravili svoje fante in se jim pozneje pridružili pri velikem slavju, ki je trajalo pozno v noč.

AGROSERVIS BELTINCI – ODRANCI  0 : 4 (0:2)
0:1 Vori Rok 36.
0:2 Tkalec Jernej 45.
0:3 Gostan Roman 84.
0:4 Raduha Patrik 86.
R.K.: Zlatar Daniel 30./Agroservis Beltinci

Dejan Čurić