Odranci z veliko točko iz Slovenskih Konjic

Odranska ekipa se je skorajda skozi vso srečanje disciplinirano branila in bila za igro nagrajena z zadetkom, katerega je ponovno na spektakularen način prispeval Žnidarič.

Za odranski nogometaši je precej naporen teden. Po odigrani zaostali tekmi 20. kroga v Slovenski Bistrici, so tudi to soboto morali kreniti na pot v isto smer. Tokrat nekaj kilometrov dlje, v Slovenske Konjice, k aktualnemu tretjeligaškemu prvaku Dravinji, ki je že v prejšnjem krogu poskrbela, da je že 3. kroge pred koncem padel zastor pod prvaka 3.SNL-vzhod. Toda v dneh od srede do sobote v odranski ekipi še zdaleč ni šlo vse po načrtih in trener Viher je imel razumljivo velike skrbi glede sestave enajsterice proti Dravinji. V sredo sta namreč porumenela Jerebic in Botjak, ki v tem krogu nista imela pravice nastopa, Bogdan in Balažic sta manjkala zaradi delovnih obveznosti, Mlinarič zaradi operacije nosu, povrh vsega pa se je v Sl. Bistrici poškodoval še Matjašec in ekipa je bila v Sl. Konjicah sila oslabljena. Tako sta v začetni enajsterici priložnost dobila oba mladinca Hozjan in Kavaš, povrhu vsega pa zaradi omenjenih odsotnosti skorajda noben od igralcev ni odigral tekme na svojem standardnem položaju.

Toda srečanje je bilo potrebno odigrati, ne glede na to s katerimi igralci in na kakšen način. V prvem polčasu je slabih 100 gledalcev na “konjiški Dobravi” spremljalo promet proti odranskemu golu, ki ga je tudi tokrat sila zanesljivo čuval Gönc. Domači so sicer napadali, vendar proti pričakovanjem in s precej praznimi naboji. Sicer nekajkrat so poskusili z uigranimi potezami, ampak obrambni trojka Hozjan-Žerdin-Tompa je vselej uspešno krotil priložnosti domačih in jih spreminjal v dolge izbite žoge. Tako se ni uspel razigrati niti najboljši strelec Dravinje, Urban Čander. Vendarle pa je omenjeni pritisk sredi 39. minute narasel previsoko in odranska trda obramba je morala po žogo v mrežo.

1:0 Čerenak 39.
Domači so uspeli zadeti po podaji iz kota, kjer je bil v gneči pred golom najvišji kapetan Čerenak, ki je žogo z glavo poslal pod prečnik za domače vodstvo z 1:0.

Do konca polčasa gostujoča ekipa ni uspela spreobrniti izida, odmor pa je obema ekipama precej prijal v vročem sobotnem popoldnevu.

V drugem polčasu so Odranci začeli z igro, ki je bila za odtenek bolj napadalna od prvega dela. Prva priložnost v nadaljevanju pa je bila na strani domačih. Natančneje v 47. minuti je z udarcem s 25m poskusil Čakš, žoga pa je nevarno krenila mimo gola.

1:1 Žnidarič 55.
V 55. minuti je prišlo do situacije, ki sprva niti malo ni kazala na spremembo izida. Akcijo je pričel mladinec Kavaš na desni strani, žogo so gostje sicer izgubili, a jo je pridobil Vori in asistiral do Žnidariča, ta pa je z dvojno podajo prek mladega rezervista Zvera prišel do priložnosti za strel s 25m. Udaril je kar na prvo in žogo odlično zadel, ta pa je neusmiljeno letela pod prečnik domačega gola in je bila premočna tudi za domačega vratarja, ki jo je sicer z atraktivno parado pospremil v mrežo.

V 60. minuti je z nevarnim strelom z desne strani poskusil Klokočovnik, toda Gönc je spet odlično posredoval. Na drugi strani bi lahko gostje kaj hitro presenetili z zadetkom za vodstvo. Akcija je veliko obetala predvsem po globinski podaji v prostor Gostanu, ki je bil sicer v prepovedanem položaju. Na žalost za seboj ni opazil Raduho, ki je vtekal iz ozadja in je žogo sprejel, stranski sodnik je nemudoma označil prepovedani položaj Gostana in akcija je šla po zlu. V 78. minuti so domačini še enkrat poskusili preko Klokočovnika, toda tudi ta udarec z 20m je končal zraven gola. V 84. minuti je z glavo poskusil še Čakš, Gönc je bil ponovno na mestu.
Odranska ekipa se je skorajda skozi vso srečanje disciplinirano branila in bila za igro nagrajena z zadetkom, katerega je ponovno na spektakularen način prispeval Žnidarič. Do konca obračuna se rezultat ni menjal, zadovoljni pa so bili v obeh taborih. Točka, velika kot Triglav je tako romala v zbir točk odranske ekipe, ki s tem še naprej drži 3. mesto na lestvici. Tokrat so priložnost dobili tudi mladinci in jo odlično unovčili, ter s svojimi izkušenejšimi kolegi dokazali, da se tudi proti najboljšim ekipam v ligi, da igrati nogomet, ki prinaša točke. Odločili so odgovornost in maksimalna disciplina na igrišču.

Rudi Viher, trener NK Odranci: »Pred tekmo smo imeli težave s sestavo ekipe, kajti odsotnih je bilo šest igralcev (poškodba, odsotnost zaradi službenih obveznosti, prepoved igranja), ki so v tej sezoni bili glavni nosilci igre. Celotno srečanje smo odigrali zelo kvalitetno, disciplinirano in nasprotniku nismo pustili, da si priigra izrazite priložnosti. Z malo več koncentracije, zbranosti, bi lahko prišli do vseh treh točk. Vsak posameznik si zasluži pohvale za svoj trud, sicer pa smo sedaj že v pričakovanju sobotnega derbija proti Beltincem.«

Dejan Čurić