Odranci sklonjenih glav zapuščali Ptuj

Ob všečni in borbeni igri bi si Odranci zaslužili vsaj točko.

Po zmagi v prvem spomladanskem krogu proti Gradu so Odranci minulo soboto krenili na prvo gostovanje. Tokrat so se odpravili na Ptuj, kjer so se pomerili z ekipo Drave, sicer drugouvščeno ekipo lige. Ekipa je bila tokrat napram tekmi z Gradom močnejša za Roka Vorija, ki je odslužil kazen bonusa rumenih kartonov. Nekaj težav s poškodbo prepone je imel pred tekmo kapetan Raduha, ki tekme ni dokončal na igrišču. Tekma na Ptuju se za gostujočo ekipo ni pričela po načrtih. Domačini so od prve minute presenetili s sila napadalno igro. Nalet domačih je trajal dobrih 10 minut prvega dela in obrodil sadove, saj so kaj kmalu po uvodnem žvižgu sodnika Gornjaka uspeli doseči zadetek. Še pred zadetkom so domači imeli priložnost sredi 4. minute. Po kotu z desne strani in strelu z glavo Krajnca, je Žnidarič žogo izbil z gol črte.

1:0 Ljubec 8.
Domačini so nadaljevali z igro podaj čez gostujočo obrambo in na podoben način so izigrali akcijo sredi 8. minute. Odranska obramba je “izpadla”, Ljubec pa je krenil sam proti Göncu, Jerebic je bil prepozen, da bi zaustavil domačega igralca, Gönc pa je bil prisiljen pobrati žogo iz mreže.

V 10. minuti je sledila tudi prva priložnost gostov. V priložnosti se je znašel Vori, toda streljal le v Ajleca. V 21. minuti so gostje izpeljali podobno akcijo kot domačini ob zadetku, Vori pa je z globinsko podajo v ogenj poslal Botjaka, ki je krenil sam proti Ajlecu in slednjega tudi preigral, toda zgrešil prazno domačo mrežo. Pri strelu mu je žogo nerodno odskočila in po vodi je splavala najlepša priložnost odranske ekipe. Domača igra je bila le bleda senca tisti iz prvih 10 minut, gostje pa so zapravljali akcijo za akcijo. V 37. minuti je ponovno sledila lepa priložnost. Matjašec je po prekršku poslal predložek pred gol, na 2. vratnici pa je Jerebic sam nastreljal ponovno zgolj Ajleca. Tako je ostalo pri izidu iz 8. minute, ekipi pa sta se odpravili na odmor.
V drugi polčas so domačini krenili ponovno agresivno, toda zadetka vsaj v uvodu v 2. del igre niso dosegli. Zato pa je odranska ekipa zapravila spet eno zrelo priložnost. Tekla je 57. minuta, ko je Botjak poslal predložek z desne strani, Gostan je na 2. vratnici že premagal domačega čuvaja mreže, toda ptujski branilci so uspeli žogo izbiti z gol črte.

2:0 Ljubec 61.
V 61. minuti so domačini pripravili kazen v obliki drugega zadetka. Po predložku z leve strani je bil v gneči najvišji ponovno Ljubec, ki je z glavo meril v daljši kot, Gönc je žogo sicer potipal, a je bil za las prekratek, domačini pa so se veselili drugega zadetka, kljub dejstvu, da je večino tekme napadalneje in z velikim številom priložnosti igrala gostujoča ekipa.

2:1 Jerebic 86.
Proti koncu tekme so Odranci vse sile usmerili v napad in nagrada za trud je prišla v 86. minuti. Asistent je bil ponovno Matjašec, odlično pa je skočil Jerebic in z glavo streljal. Ajlec je sicer žogo ujel, a je po mnenju sodniške trojke vseeno prečkala gol črto v celotnem obsegu. Kljub burnim protestom pa je sodnik Gornjak gol priznal, toda za drugi zadetek je gostom zmanjkalo časa.

Dejan Čurić