Odranci pričeli s pripravami, kmalu že prve prijateljske tekme

Rudija Viherja na klopi Odrancev zamenjal Marjan Rajbar.

V sredo, 09.07. se je odranska članska ekipa prvič ponovno zbrala. Premora po prvenstvu v prejšnji sezoni je bilo bolj malo. Kot je znano že nekaj časa, čaka jih prenovljena 3. liga, starejši poznavalci nogometa bi temu rekli: “Tako kot je bilo nekaj let nazaj”. Za Prekmurce to pomeni “nekdanja Pomurska liga” na tretjeligaškem nivoju. Pred njimi je torej sezona derbijev, napetih živcev, lepo obiskanih tekem in rivalskih čustev. Prostora za spodrsljaje v novi sezoni praktično ne bo, saj bo vsakemu derbiju naslednji teden sledil … derbi.

Rudija Viherja na klopi zamenjal Marjan Rajbar
Vodstvo odranskega kluba se je po koncu prejšnje sezone nemudoma pričelo ubadati s sestavljanjem kadrovskega mozaika za prihodnjo sezono. Prvo potezo so potegnili pri trenerju in se razšli z dosedanjim trenerjem ekipe, Rudijem Viherjem, ki je z ekipo osvojil 2. in 3. mesto v prvenstvu, ter 2 zaporedna pokalna naslova v pokalu MNZ Lendava. Za njegovega namestnika so imenovali Marjana Rajbarja. Strokovnjak iz Rakičana je tretjeligaškim privržencem bolj poznan po delovanju v martjanski Čardi in v Kuzmi pri Tromejniku. Vodstvo je z Rajbarjem hitro našlo skupni jezik in delo se je lahko pričelo.

Brez sprememb igralskega kadra ni šlo
Če so takoj po sezoni medijski prostor polnile menjave trenerjev pri večini prekmurskih tretjeligašev, so kmalu na račun prišli igralci. Namreč od 01. do 15. julija je potekal poletni prestopni rok za amaterje, v katerem so igralci lahko menjali klube, brez, da bi klubi plačevali odškodnine. Tudi v odranski ekipi je prišlo do nekaj sprememb.
Pa poglejmo najprej k odhodom. Svojo novo/staro sredino sta našla Bogdan Tadej in Dejan Žnidarič, ki sta se vrnila v Ljutomer. Ekipa je ostala tudi brez prvega vratarja lanske sezone. Gönc Martin se je odpravil v sosednjo Avstrijo k ekipi Mülgraben, kjer igra tudi njegov brat Jure. Graj Luka je že kmalu po sezoni najavil odhod nazaj na Bistrico, kar se je pozneje tudi uresničilo. Kot zadnji pa je klub, tudi malce presenetljivo, zapustil Tompa Nikola, ki bo v prihodnji sezoni branil barve Grada.
Vodstvo je nadomestilo omenjene odhode našlo v naslednjih igralcih. Iz lendavske Nafte 1903 sta se v Odrance preselila brata Ivanič. Mihael je v preteklosti že uspešno nosil odranski dres, sedaj se mu je pridružil še brat Luka. Na enoletno posojo iz Veržeja je prišel 20-letni Denis Žigert, iz Veržeja se je iz posoje vrnil tudi up med vratnicama, Raduha Florijan, ki bo odslej prvi vratar ekipe. Iz posoje iz lendavske Nafte 1903 se je vrnil tudi Horvat Patrik. Z ekipo trenira tudi domači igralec Jernej Borovič, ki je svoj čas že zelo uspešno branil barve domačega kluba, v zadnjih letih pa je igral pri sosedih v Lipi. Ko bodo urejeni vsi papirji bo tudi Jernej uradno član odranske ekipe. Če bo prišlo do končnega dogovora, bo kmalu član postal tudi mladi Nino Horvat, sicer 17-letnik, ki je do sedaj igral v Lendavski Nafti 1903.
Vodstvo tako veliko stavi na domači mladi kader, katerega bodo izpopolnjevali vsi ostali “starejši” igralci, ki so že lansko sezono uspešno igrali. Zaenkrat je vprašljiv še Žerdin, ki je še vedno poškodovan, njegova usoda pa je v rokah zdravnikov, saj mora opraviti še določene preglede. Ekipi se bo kmalu pridružil tudi Denis Vogrinec, ki je saniral poškodbo.

Priprave v polnem teku, kmalu sledijo prijateljske tekme
Ekipa pridno trenira. Celotne priprave bodo izpeljane v domačem okolju. Na treningu je vselej prisotnih blizu 20 igralcev. Ekipi so na pripravah pridruženi tudi mladinci (Čurič, Levačič, Rituper). Trenutno so v fazi kondicijskih priprav, kmalu pa začnejo tudi s prijateljskimi tekmami. V soboto bodo odigrali srečanje z aktualnim bosanskim prvoligašem Slobodo iz Tuzle (trening tekma bo popolnoma zaprta za javnost in gledalce in bo odigrana v Dokležovju). Sledijo tekme s Polano, Lenartom, Malečnikom in Podvinci. Pred prvenstvom bodo odigrali tudi tekmo 1. kroga pokala Slovenije, ko v Odrance prihaja tretjeligaš Zarica iz Kranja.
Vse do začetka prvenstva bo torej pestro, prvenstvo nove 3. SNL-vzhod pa se za Odrance pričenja v nedeljo, 24.08., ko jim v goste prihaja Čarda iz Martjancev. Takoj v 2. krogu pa sledi ponovno domača tekma, gostje bodo takrat ekipa Rakičana.

 

Dejan Čurić