Odranci iz Malečnika z zasluženimi tremi točkami

Po dveh neuspelih poizkusih v zadnjih krogih proti Dravi in Rakičanu so se Odranci odpravili točke iskat v goste k Malečniku. Cilj je bil več kot jasen, domov se vrniti s celotnim kompletom točk, ki bo ekipo še naprej držal pri priključku za boj okrog 3. mesta.

Po dveh neuspelih poizkusih v zadnjih krogih proti Dravi in Rakičanu so se Odranci odpravili točke iskat v goste k Malečniku. Cilj je bil več kot jasen, domov se vrniti s celotnim kompletom točk, ki bo ekipo še naprej držal pri priključku za boj okrog 3. mesta. V ekipo so se vrnili tudi nekateri igralci, ki prejšnjo tekmo proti Rakičanu zaradi takšnih in drugačnih razlogov niso odigrali. Po dolgotrajni poškodbi se je v ekipo vrnil tudi Denis Vogrinec, ki pa je srečanje zaenkrat spremljal na klopi. Tekmo v Malečniku je spremljalo “zgolj” 70 ljubiteljev nogometa, več veselja pa je imela tokrat peščica gostujočih gledalcev, kajti četa Rudija Viherja jih je po 90-ih minutah razveselila z lepo zmago.
Gostje so prevladovali skozi vso tekmo, prvo priložnosti pa so imeli v 5. minuti , ko je po odbiti žogi Gostana s 25m nevarno poskusil Žerdin in dodobra ogrel roke Glušiča, ki je strel ubranil. V 9. minuti je sledila tudi prva priložnost za domače. Asistiral je Sirk, na t.i. “prvo” pa je poskusil Kramberger, a streljal čez gol.

0:1 Gostan 26.
Gledalci so morali na prvi zadetek čakati do 26. minute, tresla pa se je domača mreža. Po hitri in kombinatorni akciji gostov je Raduha lepo podaljšal žogo na stran Gostanu, ki je udaril na oddaljenejšo vratnico, Glušič je bil tokrat prekratek in semafor je kazal 0:1.

Do konca polčasa je odranska ekipa imela še eno priložnost. Tekla je 31. minuta, asistiral pa je tokrat razpoloženi Žnidarič, Žerdin je poskusil s takojšnjim strelom, Glušič je imel ponovno veliko dela, a je rešil svojo ekipo pred še izdatnejšim zaostankom. Domači so sredi polčasa sicer zadeli v polno, toda pred zadetkom je sodnik Gornjak signaliziral prekršek nad Jerebicem in gol razveljavil.
Prva priložnost v drugem polčasu je bila na strani domačih. V 49. minuti je Sirk z 20m streljal po tleh, Gönc pa je strel ubranil.

0:2 Žerdin 53.
Tekla je 53. minuta, odranska ekipa je krenila v napad, ki je bil prekinjen z izbito žogo domačih v avt. Tega je hitro izvedel Tompa in z dolgo žogo v napad poslal Gostana, ki je s strani asistiral do Žerdina, ta se je med domačimi branilci odlično znašel in žogo poslal v krajši kot vratarja Glušiča ter svojo ekipo povedel v vodstvo z 0:2.

Domačini v 2. delu niso našli formule, kako prebiti gostujočo obrambo in kako zadetki za znižanje rezultata. Načrti pa so se jim dokončno podrli v 74. minuti.

0:3 Bogdan 74.
Po odbiti žogi domače obrambe je bil na robu kazenskega prostora najbolj spreten Bogdan, ki je udaril “na prvo” in še tretjič zatresel domačo mrežo.

Vse do konca obračuna smo gledalci spremljali povsem umirjeno nogometno predstavo z nekaj polpriložnostmi na vsaki strani, ki pa niso spremenili rezultata.

Izjava po tekmi:

Rudi Viher, trener Odrancev: »V Malečnik smo se odpravili trdno prepričani, da domov vzamemo tri točke. Kljub dvema porazoma in ob obilici zapravljenih priložnosti, smo se zbrali in odigrali taktično dovršeno tekmo. Vso tekmo smo prevladovali, nadzirali dogajanje na igrišču, ter zasluženo zmagali, za kar moram fante pohvaliti. V soboto nas čaka domača tekma s Šentjurjem in naredili bomo vse, da se oddolžimo gledalcem za zadnji domači poraz proti Rakičanu.«

 

Dejan Čurić