Odranci do pričakovane zmage nad Bistrico

Po nepričakovanem porazu na gostovanju v Ljutomeru prejšnji konec tedna, so Odranci pred 200 ljubitelji nogometa pričakali ekipo Ahha Emmi Bistrice. Cilj je bil le eden in to je bila zmaga in tri točke. To je domačim fantom tudi uspelo.

Po nepričakovanem porazu na gostovanju v Ljutomeru prejšnji konec tedna, so Odranci pred 200 ljubitelji nogometa pričakali ekipo Ahha Emmi Bistrice. Cilj je bil le eden in to je bila zmaga in tri točke. To je domačim fantom tudi uspelo.
Prvo resnejšo priložnost si je pripravila domača ekipa. V 13. minuti je Vori prenesel igro z leve na desno polovico, do žoge pa je prišel Botjak, preigral branilca Bistrice, strel pa je vratar Danilović uspel ubraniti.

1:0 Gostan 20.
V 20. minuti je Žnidarič z odlično globinsko podajo zaposlil tudi tokrat sila razpoloženega Gostana, slednji je pred vratarjem gostov ustrelil v desni, podaljšani kot in zadel za domače vodstvo z 1:0.

Odranci so še naprej igrali suvereno in si vsake toliko časa pripravili tudi zrele priložnosti. Naslednja takšna je bila v 32. minuti, ko je Vori poslal predložek z leve strani. Žoga je spet letela na Botjaka, ki je bil v še lepšem položaju kot nekaj minut poprej. Tokrat je akcijo končal s strelom na lepši način, veselje ob povišanju vodstva pa mu je preprečila prečka.

2:0 Gostan 36.
Štiri minute kasneje je Botjak nastopil v vlogi asistenta. Prodor po desni strani je zaključil s predložkom na Gostana, ki je streljal v kratek kot in rutinirano zadel za 2:0 in potrdil odlično strelsko formo v sredini jesenskega dela sezone.

Do konca polčasa se rezultat ni spremenil, veliko bolj zadovoljni pa so na odmor odšli domačini.

3:0 Žerdin 52.
V drugem polčasu je domača ekipa še naprej igrala odločno in na oko lep nogomet. V 52. minuti so premoč kronali s tretjim zadetkom. Žerdin je sam krenil v napad, na robu 16-metrskega prostora se je nekoliko s strani odločil za strel, ki je bil premočan tudi za vratarja Danilovića in bistriška mreža se je tresla še tretjič

V 66. minuti sta Žerdin in Bogdan lepo kombinirala, Bogdan pa je akcijo zaključil s strelom iz obrata, ki je končal čisto zraven gola gostov. V 69. minuti je Žerdin izvedel prosti strel s 30 m, sicer lepo streljal, a za las zgrešil gol Bistrice.
Še nekaj dodatne podjetnosti je v igro vnesel dalj časa odsoten Raduha, ki je 71. minuti zamenjal Botjaka, v 86. minuti pa je Žerdin še enkrat preizkusil svoje strelske sposobnosti iz prostega strela precej z desne strani. Udaril je direktno na gol, Danilović pa je žogo izbil in imel ob strelu Žerdina kar precej dela. V zadnji minuti rednega dela je prodiral tudi kapetan Jerebic in poslal predložek pred gol, ki bi lahko kaj hitro končal v mreži, toda gostje so žogo s precej težavami izbili v kot.
Do konca srečanja se rezultat ni menjal, Odranci pa so se veselili zaslužene zmage.

 

 

Dejan Čurić