Odrancem dve minimalni zmagi

Najprej so doma premagali Polano, naslednji dan pa v gosteh še Ižakovce.

Minulo soboto so se Odranci prvič predstavili domačemu občinstvu na domačem terenu. Prvi nasprotnik na domačem terenu v pripravah na novo sezono je bila ekipa Polane. Trener Rajbar je na igrišče poslal kombinirano enajsterico, sestavljeno iz izkušenih in tudi mlajših igralcev. Domača ekipa je precej dobro pričela srečanje, precej aktiven na igrišču je bil predvsem Ivanič Luka, ki je sredi 7. minute premagal vratarja Kuzmo in svojo ekipo povedel v vodstvo z 1:0. Odranci so imeli vsekakor več od igre napram nasprotniku, toda Polana je tik pred odhodom na odmor uspela izenačiti. S strani je streljal Žalik Samo, vratar Ferenčak je nekoliko “neposrečeno” posredoval na 1. vratnici in žoga je bila v mreži, sodnik Mertik pa je pri rezultatu 1:1 ekipi poslal na odmor.
V drugem polčasu sta trenerja opravila po nekaj menjav, priložnosti je bilo kar nekaj, predvsem na strani domačih. Edini zadetek v 2. polčasu je padel v 75. minuti, strelec pa je bil Gostan. Velja omeniti, da je na zelo lep način ekipi prinesel zmago, saj se je odločil za strel s ca. 20m in vratarja Kuzmo premagal kar s pomočjo obeh vratnic. Fantje so tako zabeležili prvo zmago v pripravljalnem obdobju. Prej kot rezultat pa je trener Rajbar preverjal predvsem pripravljenost svojih varovancev in koval nove taktične zamisli.

ODRANCI – POLANA 2 : 1 (1:1)
Ivanič 7., Gostan 75.; Žalik S. 45.

 

 
Takoj naslednji dan so varovanci trenerja Rajbarja opravili še z eno prijateljsko preizkušnjo. Tokrat so gostovali v Ižakovcih pri tamkajšnjem članu 1. MNL M.Sobota. Srečanje si je ogledalo zavidljivo število obiskovalcev, ki so videli kar 5 zadetkov in kopico zapravljenih priložnosti. Tokratni začetek tekme za Odrance ni bil tako prepričljiv kot dan poprej, vseeno pa je izostala obilica priložnosti, ki so jih fantje zapravljali kot po tekočem traku. Pravilo “kdor ne da, dobi” je to pot definitivno veljalo, saj so domačini v 15. minuti po asistenci z leve strani prek Vereša povedli z 1:0. Raduha v vratih je bil prekratek za “precizen” strel novinca v ižakovskem dresu. Kljub zadetku domačih se je prav pred njihovimi vrati največ dogajalo, koncentracija v zaključkih akcij pa v odranski ekipi ni bila na pravi frekvenci. Kazen v obliki drugega zadetka domačih je prišla sredi 25. minute, ko je Forjan še drugič premagal Raduho in požel aplavz med domačo publiko. Odranska ekipa je v 1. delu igre vseeno uspela zadeti. Po dolgi podaji Boroviča je bil pred domačim golom najspretnejši Matjašec, njegov strel pa je končal v domači mreži in na odmor sta ekipi odšle pri rezultatu 2:1.
V drugem polčasu je bilo dogajanja na igrišču še več. Odranci so dali “prestavo” višje, mladi Kavaš pa je v 52. minuti s strelom z roba kazenskega prostora poskrbel za izenačenje. Dve minute kasneje je vratar Ferenčak v svojem kazenskem prostoru naredil prekršek, sodnik Tompa je nemudoma signaliziral enajstmetrovko, katero je kar nekoliko “nespametno” s strelom krepko čez gol zapravil Poredoš. Na drugi strani je odranska ekipa kar dvakrat stresla prečnik domačega gola, piko na i zanimivemu obračunu pa je z zadetkom po podaji Botjaka v 55. minuti odločil Gostan.
Odranci bodo s prijateljskimi tekmami nadaljevali v nedeljo, 03.08., ko v Odrance prihaja ekipa Malečnika.

IŽAKOVCI – ODRANCI 2 : 3 (2:1)
Vereš 15., Forjan 27.; Matjašec 42., Kavaš 52., Gostan 55.

Dejan Čurić