Odranci s tesno zmago v Martjancih končali sezono na 3. mestu

Odranska ekipa je za konec sezone gostovala v Martjancih pri ekipi Čarde in vsaj na papirju veljala za favorita obračuna. Vseeno pa skozi 90 minut ni šlo vse tako, kot bi si želeli

S tekmami 26. kroga so tudi tretjeligaši potegnili črto pod sezono 2013/14. In to zadnjo sezono v obliki, kot smo jo poznali nekaj časa. Namreč v prihodnji sezoni bo 3. SNL ponovno v obliki štirih lig na regionalnem nivoju, v vzhodni skupini pa bodo tekmovala pomurska moštva. Odranska ekipa je za konec sezone gostovala v Martjancih pri ekipi Čarde in vsaj na papirju veljala za favorita obračuna. Vseeno pa skozi 90 minut ni šlo vse tako, kot bi si želeli. Četa trenerja Viherja je sredi 1. dela igre celo lovila zaostanek proti tokrat sila “nabrušenim” domačinom, ki so hoteli sezono končati vsaj z lepšim umetniški vtisom.

1:0 Sapač 5.
Skozi vso srečanje je prevladovalo vroče vreme, sredi 5. minute pa je postalo vroče tudi v kazenskem prostoru odranske ekipe. Domačini so izvajali podajo iz kota, v gneči pa je pred golom pred Jerebicem dobro skočil Sapač in z glavo žogo poslal na oddaljenejši nebranjeni del mreže Gönca. Domačini so se tako veselili hitrega vodstva.

Igra se je nato vseeno umirila in se preselila med oba kazenska prostora. Oboji so poskušali z nekaj polpriložnostmi, toda do realizacije ne pri enih, ne pri drugih ni prišlo.

1:1 Žerdin 33.
V 33. minuti tekme je sledila priložnost za Odrance. Botjak je krenil proti domačemu golu in bil nepravilno zaustavljen 20m od vrat Kuharja. Do žoge je pristopil Žerdin in izvedel prosti strel iz idealne situacije zanj. Streljaj je odlično, Kuhar v domačem golu je bil brez moči, gostje pa so se veselila izenačujočega zadetka.

Dve minuti kasneje se je v idealni priložnosti znašel Vori, toda z 10m je meril čez domača vrata. Do odhoda na odmor ni prišlo do spremembe rezultata.
V drugem polčasu so gostje prestavili “brzino” višje in sledile so priložnosti, žal pa je večina teh ostala neizkoriščenih. V 55. minuti je v protinapadu Botjak lepo asistiral na nasprotno stran do Tompe, ki pa je žogo poslal čez gol. Dve minuti kasneje sta identična igralca zamenjala vlogi in izpeljala še eno hitro akcijo. Podajalec tokrat Tompa, poskusil je Botjak, veselje ob zadetku za vodstvo mu je preprečil domači čuvaj mreže. V 66. minuti so Odranci imeli verjetno eno najlepših priložnosti na tekmi. Po predložku Tompe je poskusil Žnidarič, izkazal se je Kuhar, na odbito žogo je stekel Gostan in še enkrat nastreljal Kuharja. Celotna akcija se je odvijala v neposredni bližini domačega gola. Sredi 68. minute je v slogu napadalca s samostojnim prodorom poskusil Jerebic, ponovno je bil na mestu Kuhar. Da bi bila vreča polna priložnosti, je v 76. minuti poskrbel Jerebic, ki je po asistenci Matjašca iz prostega strela nastreljal domači prečnik.
Domačini so do resnejše priložnosti prišli v 84. minuti, ko je Cifer poskusil s t.i. “škarjicami”, Gönc pa je odlično posredoval.

1:2 Gostan 88.
Dve minuti pred iztekom igralnega časa so gostje prek Žnidariča izvedli prosti strel. Podaja je bila namenjena pred domači gol, kjer se je osamljen in nepokrit znašel Gostan in z glavo zadel za vodstvo z 1:2.
Odranci so tekmo rutinirano pripeljali do konca in zadržali rezultat iz 88. minute. Slavje ob 3. mestu se je ne glede na ostale rezultate lahko pričelo. Poleg 3. mesta je naziv najboljšega strelca lige s 25 goli slavil Roman Gostan.

D.Č.