Rezultati 5. kroga 3. SNL-vzhod
Nov visok poraz Črenšovec, Turnišču prve točke

Turnišče je na domačem terenu osvojilo prvi letošnji komplet točk.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

To sredo sta bili odigrani še dve srečanji 5. kroga 3.SNL-vzhod, ki sta zaradi neregularnih terenov odpadli prejšnji konec tedna.
Turnišče je na domačem terenu osvojilo prvi letošnji komplet točk. Dovolj je bil zadetek Receka sredi 1. dela igre, Čarda pa z novim porazom nadaljuje črno serijo v novi sezoni.
Podobno kot za Čardo, velja tudi za Črenšovce, ki so tokrat morali priznati premoč, sicer favoriziranim, Lendavčanom. Blestel je Bedo z dvema zadetkoma, da pa bo »vreča« polna, pa je poskrbel Puclin. Črenšovci tako skupaj s Čardo držijo rep razpredelnice, medtem ko se je Nafta 1903 z 8. točkami priključila ekipam pri vrhu lestvice.
V edinem in najzanimivejšem sobotnem obračunu sta se pomerila Ljutomer in Beltinci. Slavili so domačini z 2:1. Žnidarič je sredi prvega dela Ljutomerčane popeljal v vodstvo, ki ga je v 55. minuti Tkalec izničil, rezultat tekme pa je tudi po zaslugi napake gostov postavil Kocuvan. Ljutomerčani so zadnje 4 minute rednega dela odigrali z igralcem manj, saj je v 86. minuti drugi rumeni in posledično rdeči karton prejel Bogdan. Kljub temu so domačini zadržali prednost in se veselili nove zmage.
Odranci na gostovanju v Serdici niso imeli pretiranega dela s povprečnimi domačini. 150 gledalcev je v vročem dopoldnevu videlo dominantno igro Odrancev, ki sta jo z zadetki kronala Gostan in dvakrat Žerdin. Slednji je po prekršku Farteka nad Gostanom uspešno realiziral enajstmetrovko, Fartek pa je z rdečim kartonom predčasno zaključil obračun.
Bistrica je pripravila prijetno presenečenje z remijem v Rakičanu. Bistričani so kot domačini tokrat igrali kar v Rakičanu, saj je tudi v Bistrici razmočeni teren odplaknil tekmo. Rakičan je sicer hitro povedel z zadetkoma Jančarja in Godvajsa, Žugelj in Zver pa sta poskrbela za izenačenje in delitev plena.
Derbi kroga med Tromejnikom in Gradom je za ograjo igrišča v Kuzmi privabil kar 700 gledalcev, ki pa zadetkov niso videli. Igre je bilo sicer veliko, toda derbi ni dal zmagovalca, kar napoveduje ostro konkurenco obeh klubov v nadaljevanju prvenstva.
NŠ Mura se je na domači Fazaneriji dobesedno sprehodila čez Bakovce in jim nasula kar 8 zadetkov. 300 gledalcev je spremljalo enosmerni promet proti golu Bakovcev. Z dvema zadetkoma so blesteli Ilič, Ciglarič in Ebo. NŠ Mura je z omenjeno zmago ostro vstopila v boj za sam vrh lestvice.

Dejan Čurič

Zapisniki 5. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php