Nogometni ples se začenja

V soboto se s polfinalnimi srečanji Ženskega pokala NZS 14/15 začenja spomladanski ples na nogometnih zelenicah. Beltinska članska vrsta se odpravlja v Maribor, kjer se bodo v soboto ob 11.00 pomerile z domačinkami.

V soboto se s polfinalnimi srečanji Ženskega pokala NZS 14/15 začenja spomladanski ples na nogometnih zelenicah. Beltinska članska vrsta se odpravlja v Maribor, kjer se bodo v soboto ob 11.00 pomerile z domačinkami.
Od zadnjega srečanja, ki so ga Prekmurke odigrale 02.11.2014, ko so v Športnem parku Beltinci gostovale igralke ŽNK Slovenj Gradec, je v ekipi prišlo do korenitih sprememb. Od ekipe se je poslovila Mateja Zver, ki se je preselila v avstrijski SV Simacek Spratzern, z nogometno kariero je končala Jasmina Zelko, v avstrijski Mc Donalds LUV-Graz je prestopila Valentina Stipančević, nazaj v Trnavo je odšla Gabrijela Grabar, na posodo v Dinamo Zagreb je strokovno vodstvo poslalo Ivano Bojčić, sodniški karieri pa sta se posvetili Staša Špur in Tanja Vrabel. In ni ga ekipe na zemeljski obli, ki jih odhod kar sedmih igralk ne bi dodobra pretresel.
Vendar pa strokovno vodstvo v zimskem prestopnem roku ni sedelo križem rok. Za prestop v njihovo sredino so se dogovorili z odlično napadalko Biljano Bradić, ki prihaja iz Srbije, obrambne vrste je okrepila Helenna Hercigonja Multon, ki je do sedaj nastopala za poljski KKPK Medyk Konin, iz ŽKN Trnava Goričan je vezne vrste okrepila Leona Požgaj, kmalu pa se bo ekipi pridružila tudi mlada vezistka Dejana Boškan, ki je v klub prestopila iz madžarskega TC Ferencvarosa. Prav tako pa bodo več priložnosti dobile tudi mlade igralke, ki odlično nastopajo v U17 ekipi.
In prav vse te spremembe so botrovale tudi zelo spremenljivim rezultatom, ki so jih dosegle na pripravljalnih srečanjih, ki so jih odigrale med pripravami na novo sezono, ki so se začele že 1.2.2015. Prvo pripravljamo srečanje, ki so ga odigrale proti madžarski ekipi TC Ferencvaros, se je končalo z 2:2 (1:2), nato je sledilo srečanje, ki je bilo odigrano v češkem Starem mestu proti ekipo 1.FC Slovacko, ki so ga domačinke dobile s 5:3 (2:1). Na tekmi proti vodilni ekipi 1.češke lige SK Slavia Praha so Prekmurke igralke doživele pravo malo katastrofo, saj so jih večkratne češke prvakinje odpravile s kar 8:0 (3:0). Minuli vikend pa so se članice, ki so sicer nastopile v kombinirani postavi, saj so manjkale reprezentantke, v zadnjem testu pred nadaljevanjem prvenstva, v avstrijskem Olbendorfu remizirale z domačinkami, članicami FC Südburgenland. Srečanje se je končalo z 2:2 in kljub vsemu dokazale, da počasi, a zanesljivo prihajajo v pravi tekmovalni ritem.
In prav vse te izkušnje, ki so si jih nabrale na teh močnih mednarodnih srečanjih, jim bodo prišle še kako prav na prihajajočih prvenstvenih srečanjih. Tako jih že v soboto čaka prvi pravi preizkus, saj je pred njimi polfinalno srečanje Ženskega pokala NZS 14/15, ki ga bodo odigrale v Mariboru. Z domačinkami, za katere nastopata Urška Kozar in Petra Klemenčič, so se pred dobrim mesecem dni pomerile igralke U17 in jih nekoliko presenetljivo premagale z visokih 10:1 (7:0). Vendar pa so prijateljske tekme eno, prvenstvene pa nekaj povsem drugega, če pa vemo, da se v polfinalu Ženskega pokala NZS igra samo ena tekma, se morajo zavedati, da bodo morale v soboto v Mariboru pokazati vse svoje znanje.
In prav zaradi tega vse skupaj vabijo, da se pridružite igralkam in jim v soboto ob 11.00 uri na glavnem igrišču Športnega parka Tabor, pomagate do nove uvrstitve v finale Ženskega pokala NZS, ki bo tako kot lansko leto, odigran na koprski Bonifiki.
“V nadaljevanje prvenstva stopamo z dodobra spremenjeno ekipo. Namreč prvič se nam je zgodilo, da v tako kratkem času moramo menjati toliko igralk iz prve postave. Mlajše igralke so priprave oddelale zelo dobro, tako da lahko pričakujemo še večjo njihovo minutažo, kot je bila doslej, moramo pa se zavedati, da bo težko nadomestiti igralke, ki so ekipo zapustile v prestopnem roku. Moram povedati da smo zadovoljni s predstavami, ki jih prikazuje nova okrepitev naše ekipe Biljana Bradić, nekaj rezerve pa je še pri predstavah Helene Hercigonja in Leone Požgaj. Prijateljske tekme, ki smo jih odigrali v teh pripravah, so nam pokazale na določene slabosti v naši igri, vendar je bilo tudi marsikaj dobrega v naši igri. Nadaljevanje tekmovanja je pa žal hotelo, da moramo biti pravi že na začetku prvenstva, saj se v sobotnem polfinalu pokala srečamo s tretjo ekipo prve SŽNL. Prvo in drugo kolo pa bo že dalo odgovore v prvenstvu, saj bomo že čez 10 dni ponovno gostovali pri Mariborčankah, v naslednjem krogu pa bomo v športnem parku Beltinci priča derbiju prvenstva, ko se bomo pomerili z ekipo Rudarja. Verjamem v to ekipo in sem prepričan, da imamo konkurenčno ekipo in da se lahko ponovno borimo za tako pokalni kot prvenstveni naslov.” nam je v pogovoru pred nadaljevanjem tekmovanja povedal direktor ŽNK Teleing Pomurje Beltinci, g. Štefan Kozic.