Nogometaši Zgornje Polskave zmagali v Trstu

Nogometaši Zgornje Polskave, jesenski prvaki 2. lige MNZ Ptuj, so se konec tedna vrnili iz uspešnih zimskih priprav. Izjemna klima in novo igrišče na Debelem rtiču pri Ankaranu je bilo domovanje Zgornjepolskavčanov, ki so si letos za nalogo zadali napredovanje v višji rang tekmovanja.

Nogometaši Zgornje Polskave, jesenski prvaki 2. lige MNZ Ptuj, so se konec tedna vrnili iz uspešnih zimskih priprav. Izjemna klima in novo igrišče na Debelem rtiču pri Ankaranu je bilo domovanje Zgornjepolskavčanov, ki so si letos za nalogo zadali napredovanje v višji rang tekmovanja. Pod vodstvom trenerja Ivan Simoniča je ob slovenski obali trenirala večina igralcev, na katere računajo v spomladanskem delu prvenstva.
Dva vratarja, Tomi Šutalo in novinec v ekipi, vendar izkušeni Andrej Hvalec ter igralci: Goran Stopar, Uroš Klajderič, Kerim Vodušek, Peter Sernc, Gašper Leskovar, Matej Smogavc, Mitja Dolenc, Samo Vegel, Nani Matjašič, Jernej Bevk, Gorazd Šlamberger, Marko Pečovnik, Marjan Smogavc, Marko Klajderič in Zmago Tkavc, bodo v spomladanskem delu prvenstva tvorili okostje ekipe Zgornje Polskave.
Prostega dneva ni bilo, treningi so potekali dvakrat dnevno, ob tem pa so zeleno-rumeni odigrali tudi dve tekmi in turnir ob koncu priprav. Najprej so gostovali v Dekanih in s tamkajšnjim tretjeligašem, kljub požrtvovalni igri izgubili s 3:0. V prvi letošnji mednarodni preizkušnji pa so se varovanci trenerja Simoniča veselili zmage v Trstu, potem ko so premagali najstarejši tržaški klub C.S. Ponziana z rezultatom 3:1, čeprav so domači po prvem polčasu vodili z golom prednosti. Ko je pred koncem prvega polčasa vratar Šutalo ubranil strel iz 11-metrov, so Zgornjepolskavčani pokazali pravi obraz in z zadetki Zmaga Tkavca, Mitje Dolenca in Nanija Matjašiča zabeležili prvo mednarodno zmago .
»Priprave so bile odlično organizirane, čeprav smo trdo in naporno trenirali. V koliko hočemo doseči zadani cilj, lahko rečem, da so bile priprave nujno potrebne. Pohval velja vse igralcem, trenerju in vsem ostalim , ki so pomagali pri realizaciji tega projekta. Želja po napredovanju v višji rang tekmovanja je velika, toda dobro se zavedamo, da moramo trdo delati, če hočemo tudi na koncu prvenstva ostati na vrhu,« pravi novi predsednik kluba in igralec Uroš Klajderič. Da so Zgornjepolskavčani močno zavihali rokave, se vidi po tem, da bodo v kratkem lahko trenirali pod novimi reflektorji, kar bodo nedvomno velika pridobitev za klub.