NK Savinjska Vransko: Vransko znova postaja nogometno mesto

Nogometni klub Vransko v letošnji sezoni po nekaj letih premora znova nastopa v MČL Golgeter. Jesenski del tekmovanja je ekipa NK Savinjska Vransko končala na 8. mestu z osvojenimi 10-imi točkami na prav toliko tekmah. »S prvim delom sezone smo zadovoljni. V rezultatskem smislu bi si seveda želeli osvojiti še kakšno točko ali dve več, ampak glede na to, da imamo v ekipi številne fante, ki kar nekaj let niso igrali resnega nogometa, moramo biti realni in trdo delati, preden bomo pripravljeni za višja mesta na lestvici. Vesel sem, da smo znova zbrali člansko ekipo in da imamo na treningih, kljub napornem urniku fantov, ki so večinoma zaposleni ali študenti, ves čas lepo število nogometašev, saj lahko samo na ta način kvalitetno delamo,« misli o jesenskem delu strne trener članske ekipe Tilen Šmigoc.
Na pomladanski del sezone se ekipa Savinjska Vransko pripravlja po »klasičnem« nogometnem programu. »Prvi del priprav je posvečen nabiranju fizične kondicije, ki je v naši ligi predpogoj razmišljanja o dobrih rezultatih. Sledijo štiridnevne priprave v Umagu, ki so poleg res intenzivnega urnika treningov namenjene tudi utrjevanju medsebojnih vezi med nogometaši. Naša ekipa je sestavljena iz dveh delov, skupine nekdanjih nogometašev Žalca, ki so se kljub lanskemu naslovu prvaka naveličali ustaljenih okvirjev nekdanjega kluba, in zaljubljencev v nogomet iz Vranskega. Veseli me, da sta se obe skupini že v nogometni jeseni trdno povezali, po skupnih pripravah v Umagu pa verjamem, da bomo zares dihali kot eno,« odločno poudarja vodja članske ekipe NK Savinjska Vransko.
Tilna Šmigoca še posebej veseli, da je z vrnitvijo članskega nogometa na Vransko v kraju spet oživel nogometni duh. Nogomet je šport, ki je nekoč že združeval kraj pod Trojanami in z velikimi koraki se v klubu znova pomikajo proti temu, da Vransko postane nogometno mesto. »Članske tekme na stadion Videm privabijo vedno več gledalcev. Že pred sezono smo obnovili dotrajane tribune, za navijače pa s hrano in pijačo poskrbimo tudi po vsaki tekmi. Člani se vse bolj aktivno posvečajo tudi pomoči mlajšim selekcijam kluba, tako smo v nogometni zimi pripravili Božični turnir selekcije U7 in prvi Vrančkov turnir za selekciji U9 in U11. V obeh primerih smo spremljali odlične tekme nadobudnih mladih nogometašev, tudi navijači pa so na turnirjih pripravili zares odlično vzdušje. Nogometaši članske ekipe so bili v tem pogledu zares zelo aktivni in poskrbeli so, da sta bila oba turnirja resnično vrhunsko organizirana. To je zagotovo dodana vrednost članske ekipe in dokaz, da je bila odločitev za oživitev članskega nogometa na Vranskem pravilna.«
V nogometni pomladni na Vranskem ne načrtujejo večjih sprememb v kadru. »Eden izmed nogometašev se je poslovil zaradi očetovstva, sem pa vesel, da so se ekipi pridružili še trije domači fantje, ki bodo zaostrili konkurenco za mesto v ekipi. Na pripravah bom imel na voljo 20 nogometašev, še nekaj je takšnih, ki žal zaradi službenih obveznosti ne morejo z nami. Kakorkoli, kader je dovolj velik, da smo pripravljeni na drugi del sezone,« zaključuje trener članske ekipe NK Vransko.