NK Šampion: Cilj je slediti ptujski Dravi

Tihi cilj je slediti Dravi Ptuj in se mogoče vmešati v boj za drugo mesto ter morebitno napredovanje v višjo ligo, če pa temu ne bo tako, ne bo nič hudega.

Celjski Šampion je po dokaj uspešnem jesenskem delu prvenstva (4. mesto), priprave na spomladanski del pričel dokaj mirno in brez nekakšnih obremenitev. Tihi cilj je slediti Dravi Ptuj in se mogoče vmešati v boj za drugo mesto ter morebitno napredovanje v višjo ligo, če pa temu ne bo tako, ne bo nič hudega. Ekipa je sestavljena iz zelo mladih igralcev (poleg Maribora imajo najmlajše moštvo v ligi) in želja je pridobiti čim več izkušenj ter seveda igrati atraktiven nogomet (na njihovih tekmah pada tudi največ zadetkov – mišljeno tako doseženi, kot prejeti goli, kar pomeni, da igrajo zelo odprt nogomet).
Kar se tiče prihodov in odhodov so mogoče najbolj veseli, da se je igralcu iz njihove sredine uspelo prebiti med profesionalce, saj je Korošec Miha prestopil v NK Zavrč ter podpisal profesionalno pogodbo. Takšni prestopi so lahko za vzgled vsem mladim igralcem in dokaz, da lahko s pridnim ter trdim delom uspejo tudi, če kakšno sezono igrajo v tretji ligi! Med odhodi sta tudi igralca, katera si bosta v novih sredinah poizkušala pridobiti večjo minutažo (Kahteran Alen je odšel na posojo v Rudar Trbovlje in Kidrič Tomaž, kateri je odšel na posojo v Mons Claudius). Seveda so poskrbeli tudi za nekaj prihodov, in sicer: Hodžić Amel (prišel iz Avstrije), Dragosavac Darijo (prišel iz NK Šmartno 1928) in Pukl Bruno (prišel iz NK Radeče). Med največje prihode pa bodo šteli vse njihove izhodne mladince letnik 96, saj so le ti pokazali, da se lahko na njih resno računa (ti so bili s člani tudi na pripravah v Umagu, ter na vseh prijateljskih tekmah).
Trener in strokovni štab ostaja isti, torej bo ekipo še vedno vodil trener Arčan Bojan, kateri najbolje pozna vse te mlade igralce, kateri še prihajajo iz mladinskih vrst ter močno trkajo na vrata članske ekipe.

Dosedanje tekme:
ŠAMPION : ILIRJA 1 : 1
DRAVINJA : ŠAMPION 4 : 2
TRIGLAV KRANJ : ŠAMPION 1 : 1
ŠAMPION : ZREČE 1 : 0

Do začetka prvenstva bodo Celjani odigrali še vsaj 3 srečanja, dogovorjeni pa so že z NK Krško in NK Šmartno 1928.