NK Posavje Krško: Z domačimi fanti igrati dober nogomet

NK Posavje Krško je jesenski del tekmovanja v MČL Golgeter s 7-imi zmagami, 2 remijema in 1 porazom, končal na visokem 2. mestu, z le 3-mi točkami zaostanka za vodilnim Šmarjem pri Jelšah.
NK Posavje Krško je klub v veliki tranziciji in dejansko v ustanavljanju iz ničle. Leto 2019 ni bilo v nobenem pogledu dobro leto za nogomet v Posavju. Le to je bilo še leta 2018 nogometno izjemno močno oziroma na vrhuncu, ko je na čelu z NK Krškim in NK Brežice tvorilo izjemno močne temelje za razvoj mladih nogometašev. Vrh piramide pa sta tvorila prvo in drugoligaški članski ekipi.
Danes je zgodba drugačna in dejansko stanje je vsem jasno znano. NK Posavje Krško ustvarja zdrave temelje dela z najmlajšimi in na podlagi tega želijo rasti tudi z domačo vse Posavsko člansko ekipo. Cilj članske ekipe POKA je ponuditi možnost igranja domačim nogometašem, ki so prešli delo kvalitetnih nogometnih šol in so igrali nogomet na najvišjem nivoju. Želijo korak po korak ustvarjati novo nogometno prebujenje posavskega nogometa, ki dejansko več ne obstaja.
Zaradi tega so zelo zadovoljni z odzivom fantov, ki so se jim priključili v pomoč pri izgradnji njihove članske ekipe. Vedo, da imajo kvalitete dovolj v Posavju, vendar jim manjkajo pogoji za kvalitetno delo in predvsem delo v krški Občini, kjer še nimajo dostopa do igrišč in prostorov. Politika pač. Ker delajo na dolgi rok, se ne obremenjujejo s temi zadevami in vedo, da bodo kmalu tudi imeli omogočeno igranje ter treniranje v Krškem.

Kako potekajo priprave in že zaključen prestopni rok?
Priprave so pričeli 20.01. in do danes odigrali 5 prijateljskih tekem ter opravili 13 treningov. Ekipo so zapustili Edin Selimovič (odšel v Avstrijo), Nejc Travnikar (odšel v Avstrijo), Alen Žibert in Marko Dajčer. Igor Blažinčič, Gregor Klemenčič in Jan Kuhar so še vedno njihovi člani, vendar neaktivni zaradi službenih obveznosti. Dejan Urbanč, ki jim je izredno pomagal jeseni pa ima še vedno težave s poškodovanim gležnjem, kar je glavna ovira, da še vedno ne vedo ali bodo lahko računali tudi spomladi na njegove dragocene izkušnje. Iz posoje pri ND Ilirija se je vrnil tudi Domen Peklar. Registrirali pa so 6 novih nogometašev: Ašič Jan, Jaka Hervol, Anže Smukovič in Urban Lipec so prišli iz Brežic, Marko Jakolič je prišel iz Krke in Uroš Štefanič, ki se jim je priključil iz Pragerskega. Zelo so veseli, da so se jim ti igralci priključili ter da jim bodo po svojih najboljših močeh pomagali igrati dober nogomet in seveda zmagovati. Nosilci ekipe tako ostajajo kapetan Miha Drnovšek, Nejc Lavrenčič, Blaž Milar in Nejc Macur ter mlada sila na čelu z Ribičem, Kneževičem, Rešetičem, Kmetičem in Blazinškom. Do začetka prvenstva je še en mesec, ko bodo odigrali še tri prijateljske tekme ter oddelali številne treninge.

Njihova želja spomladi je čim manj poškodb in čim več dobrih treningov ter tekem, ko bodo igrali kar 8 od 10-ih tekem na domačem igrišču. Ker so Krčani, upajo da bodo tekme na Stadionu Matije Gubca v Krškem.