NK Odranci: Pester igralni teden

Odranska ekipa je minuli teden odigrala kar 3 prijateljske obračune in dosegla vse tri možne rezultate, torej zmago, remi in poraz. Nasprotniki so bili drugoligaš Aluminij, Renkovci in Lenart.

Odranska ekipa je minuli teden odigrala kar 3 prijateljske obračune in dosegla vse tri možne rezultate, torej zmago, remi in poraz. Nasprotniki so bili drugoligaš Aluminij, Renkovci in Lenart.

1. tekma
Tekma v Kidričevem je ta teden veljala za nekako najmočnejše srečanje in povsem upravičila ta sloves. Gledalci so v Kidričevem na umetni travi spremljali tekmo odličnega tempa, povsem na drugoligaškem nivoju. Začetni pritisk so domačini kronali z zadetkom, ko je za domače vodstvo zadel Prašnikar. Odranska ekipa je uspela rezultat še pred odmorom poravnati na 1:1 in pri tem se je končal 1. del igre. V šesti minuti nadaljevanja je gostujoča ekipa uspela povesti. Po asistenci tokrat sila razpoloženega Matjašca je v polno meril Murat Matej. Odranci so vodstvo držalia vse do zadnje minute rednega dela, ko je izenačenje in končnih 2:2 zadel Bizjak in tako postavil končni rezultat. Odranci so srečanje odigrali na sila visokem nivoju, kar pa je nekaj dni pozneje terjalo davek pri ostalih obračunih, predvsem kar se moči tiče.

ALUMINIJ – ODRANCI 2 : 2 (1:1)
Gregorec, Murat

Postava Odranci: Ferenčak, Mlinarič, Jerebic, Pavel, Matjašec, Balažic, Raduha P., Botjak, Gregorec, Murat, Arsić
Igrali so še: Raduha F., Rituper, Čurič, Levačič, Smej
Trener: Marjan Rajbar
2. tekma
Drugo srečanje v tem tednu je bilo odigrano na igrišču v Renkovcih, nasprotnik pa tamkajšnji član 1. MNL Lendava. 30 gledalcev je videlo dva povsem različna polčasa odranske ekipe, ki je bila tokrat precej kombinirana, saj so prosti popoldan dobili Arsić, Murat, Botjak in Mlinarič, mlada Rituper in Horvat Nino pa sta manjkala zaradi bolezni. Odranci so v tekmo krenili kar dobro in si uvodoma priigrali lepo priložnost. Prodor in predložek Zvera je s strelom mimo gola izkoristil Smej, to pa je bilo praktično vse, kar si je odranska ekipa pripravila v 1. delu igre. Sledila je bleda predstava, idej v igri je bilo bore malo, domačini pa so tudi na svežino povsem dostojno konkurirali in sredi 20. minute povedli, ko je gostujoči obrambi pobegnil Markoja in Ferenčaka matiral s strelom skozi noge. V tem slogu se je končal 1. del igre. Odmor je Odrancem fantom očitno dobro del, saj so v 2. polčasu igrali povsem drugo obliko nogometa. Trener Rajbar je na igrišče poslal izkušena Raduho in Gostana, ter mladega Čuriča, ki so v igro vnesli nekaj več ideje, kar je bilo pozneje kronano z goliado v obliki 6 zadetkov. Za izenačenje je v 52. minuti po prodoru in predložku Balažica z volejem poskrbel Gostan. V 67. minuti je s 30m odlično meril Žnidarič in s pomočjo prečke zadel za vodstvo. V 71. minuti je Pavel odlično prenesel igro na levo stran Matjašcu, ki je zadel za 1:3, v 76. minuti pa je Gostan z odlično plasiranim strelom poskrbel za rezultat 1:4. Zadnja dva zadetka so fantje dodali v sklepnih minutah obračuna. Za 1:5 je v 87. minuti po lepi kombinaciji in predložku Zvera zadel Horvat Patrik, končnih 1:6 pa je s pravim evrogolom v 89. minuti poskrbel mladinec Čurič in tako zapečatil končni rezultat. Po bledem prvem polčasu so fantje v drugem pokazali veliko boljšo predstavo, večina zadetkov pa je bila dosežena na res lepi način, tako da so tudi gledalci imeli kaj za videti.

RENKOVCI – ODRANCI 1 : 6 (1:0)
Markoja (17), Gostan (52,76), Žnidarič (67), Matjašec (71), Horvat P. (87), Čurič (89)

Postava Odranci: Ferenčak, Jerebic, Pavel, Matjašec, Zver, Balažic, Gregorec, Žnidarič, Smej, Levačič, Horvat P.
Igrali so še: Gostan, Raduha P., Raduha F., Čurič
Trener: Marjan Rajbar
3. tekma
Zadnji nasprotnik odranske ekipe tega tedna je bil tretjeligaš AjDas iz Lenarta, ki tekmuje v 3. SNL-sever. Srečanje v Lipi je pospremilo okrog 100 ljubiteljev “okroglega usnja”. Tekma se ni izšla po načrtih odranskega tabora. Igra ni posebej stekla, čeprav so Odranci imeli tudi nekaj resnih priložnosti. Toda za razliko od njih, so gostje svoje priložnosti izkoristili in v 11. minuti je bilo 0:1. Čuček se je odločil za strel s 30m na oddaljenejšo vratnico, Ferenčak je bil nemočen in gostje so se veselili vodstva. Še najlepšo priložnost je imela odranska ekipa, ko je v 43. minuti po gneči pred golom gostov Gregorec zatresel prečnik, toda kljub vsemu je tudi po 45-ih minutah igre ostalo pri rezultatu iz 11. minute. Tudi v drugem delu je bila slika na zelenici podobna, s to razliko, da so gostje zadeli še enkrat. V 55. minuti je lepo podajo v prazen prostor izkoristil Kranjc in zadel za 0:2. Tudi Odranci so imeli nekaj priložnosti, toda poskusi Arsića, Horvat P. in Murata, niso obrodili sadov. Po 90-ih minutah se je bilo tako potrebno sprijazniti s prvim porazom v tem pripravljalnem obdobju.
Četi trenerja Rajbarja se je na nedeljskem obračunu močno poznala utrujenost zaradi napornega urnika tekem in treningov, kar je močno pripomoglo k porazu. Pred ekipo pa je nov teden, v katerem se bodo poskušali karseda spočiti in hkrati pripraviti na nove tekmovalne izzive. Konec tedna bo na sporedu nova preizkušnja, nasprotnik pa ekipa Podvincev, pravtako član 3. SNL-sever. Tekma bo odigrana v Podvincih ali na Ptuju (odvisno od vremenskih razmer).

ODRANCI – LENART 0 : 2 (0:1)
Čuček (11), Kranjc (55)

Postava Odranci: Ferenčak, Mlinarič, Zver, Pavel, Matjašec, Raduha P., Botjak, Murat, Gostan, Arsić, Gregorec
Igrali so še: Raduha F., Smej, Levačič, Horvat P.
Trener: Marjan Rajbar

Dejan Čurič