NK Mons Claudius: Ohraniti odlično vzdušje

Želja vseh v klubu je, da se ohrani odlično vzdušje v ekipi, da se, kot do sedaj, konstantno priključujejo mladi k članskemu moštvu in da se brez večjih pretresov zagotovi obstanek v ligi.

Mons Claudius je v jesenski del tekmovanja Štajerske lige krenil s prepričanjem, da se bo boril za obstanek. V prvenstvo so krenili s pretežno domačimi igralci, ki so po uvodnih minimalnih porazih nekako ulovili formo, nanizali nekaj pozitivnih rezultatov in jesenski del tekmovanja zaključili na solidnem 8. mestu s 17-imi osvojenimi točkami.
V spomladanski del prvenstva vstopajo z novim trenerjem. Mušiča (opravlja tudi funkcijo predsednika), ki je med sezono zamenjal Potočnika in nato uspešno Monse vodil do konca jesenskega dela, je zamenjal Ibrahim Neskič, za katerega upajo, da bo primerna in dolgoročna rešitev na mestu glavnega trenerja. O njegovih trenerskih oz. strokovnih referencah je brezpredmetno razpravljati, saj so za njim dolgoletne, zelo uspešne sezone v sosednjem NK Šmarju pri Jelšah.
Neskič in fantje so z uradnim delom pričeli 01.02. Treniralo naj bi se 5x tedensko, vključeno s pripravljalnimi tekmami, ki jih naj bi bilo cca. 8 do 9, nasprotniki pa so v veliki večini že znani.
Igralski kader naj bi ostal nespremenjen, se pa bo pripravam priključil Drofenik Dario iz Rogaške in Drofenik Kristjan, ki se vrača s posoje iz Šmarja. Možnost povratka še kakšnega domačega igralca, ki igrajo v drugih klubih pa ni izključena.
Želja vseh v klubu je, da se ohrani odlično vzdušje v ekipi, da se, kot do sedaj, konstantno priključujejo mladi k članskemu moštvu in da se brez večjih pretresov zagotovi obstanek v ligi. V primeru, da pride do reorganizacije lig, pa bi želeli osvojiti vsaj 5. mesto, da bi si zagotovili tekmovanje v novi 3. ligi.