NK Mons Claudius: Izboljšati trenutno 6. mesto

Mons Claudius je jesenski del tekmovanja v MČL Golgeter s 4-imi zmagami, remijem in 5-imi porazi, končal na 6. mestu, s čimer niso bili najbolj zadovoljni. Cilji pred začetkom sezone so bili višji, kot kaže trenutno mesto na lestvici. Nasploh so zelo slabo štartali v prvenstvo in šele proti koncu zaigrali bolje in osvojili nekaj točk, ki so jih približale cilju, to je vsaj končno 3. mesto. Tudi v tem delu prvenstva bodo igrali na dveh frontah, saj ostajajo v igri v pokalnem tekmovanju MNZ Celje, kjer se bodo v 3. krogu pomerili z Zrečami.
Glede na to, da so čez zimo sanirali pomožno igrišče z umetno travo, imajo sedaj spet več kot odlične pogoje za delo. S pripravami so pričeli 1. februarja, v času do pričetka sezone bodo odigrali 8-10 pripravljalnih tekem, konec februarja pa bodo odšli tudi na mini priprave v Umag.
Igralski kader sta zapustila Zdovc Žiga, ki odhaja v Videm in Jaušovec Denis, ki bo okrepil Podlehnik, medtem ko so se domov vrnili brata Močnik, Matej in Primož, Močnik Goran in Jerič Tomaž. Prav tako so se pripravam pridružili nekateri mladi igralci (Pavić, Sovič, Čonč).
Monsi nadaljevanje prvenstva pričenjajo z domačim obračunom proti Vojniku.