NK Hajdoše: Skušati ujeti Zgornjo Polskavo

Nogometaši Hajdoš so peti klub v občini Hajdina, kjer deluje na malem prostoru tudi toliko nogometnih kolektivov. V tekmovanju 2. lige MNZ Ptuj trenutno zasedajo četrto mesto, ki bi lahko bilo tudi višje, če ne bi bilo spodrsljajev

Nogometaši Hajdoš so peti klub v občini Hajdina, kjer deluje na malem prostoru tudi toliko nogometnih kolektivov. V tekmovanju 2. lige MNZ Ptuj trenutno zasedajo četrto mesto, ki bi lahko bilo tudi višje, če ne bi bilo spodrsljajev. Cilji, ki so si jih zadali so bili precej višji, tako da z jesenskim delom niso ravno zadovoljni, vendar tako pač je v nogometu.
S pripravami pričnejo v 2. tednu februarja, tako da bodo imeli dober mesec in pol časa, da se dobro pripravijo na spomladanski del sezone, ki bi se naj začela 4.4.2014. Zaostanek za prvo Zgornjo Polskavo znaša osem točk. Želja po tem, da bi jo ujeli, je velika, vendar ne bo lahko.
Pomembno je, da ima vsak klub dobro zastavljene cilje ter pričakovanja. S člansko ekipo si želijo v naslednjih letih napredovati in se uvrstiti v višji rang tekmovanja. Predvsem si želijo, da bi ekipo tvorili v večini domači igralci, vendar bo to vse prej kot lahka naloga, saj je število domačih igralcev relativno majhno. Imajo tudi mlajšo selekcijo U-10, ki pa igra pod okriljem ONŠ Golgeter Hajdina. Zavedajo se, da so si zastavili pogumne cilje glede na njihovo majhnost, vendar jih bodo z močno voljo in pozitivno energijo tudi dosegli.
Imajo pa tudi veliko ciljev, ki so povezani z infrastrukturo v katero se je v zadnjih letih vlagalo bolj malo. Tako si želijo, da bi okrog glavnega igrišča postavili reflektorje, ki bi jim pripomogli, da bi se lahko treniralo v kasnejših popoldanskih oz. večernih urah, kajti člansko moštvo je amatersko in v večini so igralci zaposleni in težko prihajajo na treninge, če ti niso v poznih popoldanskih urah. V sodelovanju z gasilskim društvom ter občino Hajdina pa se tudi dogovarjajo za izgradnjo atletske steze okrog glavnega igrišča, katera bo služila tako gasilskemu društvu, kakor tudi športnemu društvu.
V bodoče bodo morali še veliko postoriti predvsem na vodstvenem ter podpornem kadru kluba. Trenutno je aktivnih samo par ljudi, kar pa je definitivno premalo za nemoteno delovanje kluba. Želijo si in potrebno bi bilo še bolj vključiti ljudi iz vasi v samo »skupnost« kluba, saj bodo le tako lahko obdržali klub na določenem nivoju. Predsednik kluba je Gregor Glažar, trener članske ekipe pa Zmagoslav Zajc.

Danilo Klajnšek