Nedeljska tekma 24. kroga 1. MNZ Maribor: Na vrhu lestvice je vse jasno, najboljši je NK Brunšvik!

Na zadnji tekmi 24. kroga so nogometaši Brunšvika pred domačo publiko premagali Korotan ter dva kroga pred koncem prvenstva osvojili naslov prvaka 1. MNZ Maribor za sezono 2018/19. Po tekmi je bilo veselje v taboru Brunšvika nepopisno, saj je sedaj vse pripravljeno za veliko slavje, ki bo po  zadnji tekmi 1. junija, ko bo na Brunšviku gostoval Cerkvenjak.  Takrat bodo namreč novi prvaki visoko v zrak dvignili pokal za najboljše v letošnji sezoni.

  

POROČILO S TEKME NK BRUNŠVIK – NK KOROTAN PREVALJE 3:1 (1:0)

Že od samega začetka je bilo čutiti nekaj nervoze v domačih vrstah. Kar je povsem razumljivo, saj je pred polnimi tribunami in tekmo sezone težko ostati zbran in skoncentriran zgolj na igro. Gostje so to izkoristili in v uvodnih minutah bili podjetnejši. Nato pa je prišla 14. minuta, ki je v delirij spravila domače navijače. Po podaji iz kota Gajiča je bil najvišji v skoku Brence in praktično iz nič so nogometaši Brunšvika prešli v vodstvo z 1:0. Prevaljčani so takoj krenili po izenačenje. Uspeli so si priigrati nekaj polpriložnosti, toda zmanjkalo je malce zbranosti pri zadnjih podajah. Tako so domačini brez večjih težav do konca prvega dela ohranili vodstvo in odšli na odmor z minimalno prednostjo, 1:0.

Drugi polčas so nogometaši Brunšvika odprli veliko bolje kot prvega. Takoj se krenili po povišanje vodstva in to se jim je obrestovalo v 56. minuti, ko se je po ostri podaji Bohla v kazenski prostor med strelce vpisal Gajič. Ta zadetek je povsem odrezal igro Korotana, ki enostavno ni uspel slediti visokemu tempu, ki ga je narekoval Brunšvik. Po desni strani je Bohl iz minute v minuto spravljal v vse večje težave obrambo Korotana. V 78. minuti pa je Lampret s prekrasnim zadetkom tudi dokončno odločil zmagovalca in naslov prinesel v Brunšvik. Blodnik je sicer dobro posredoval pravočasno zapustil vrata in žogo izbil, toda ta je prišla na nogo Lampreta, ki je s približno 40- metrov z natančnim lobom povišal prednost na neulovljivih 3:0. Po tem zadetku sta obe ekipi še samo čakali, da glavni sodnik odpiskal konec obračuna. Pred tem pa so še gostje prišli do častnega zadetka in sicer v 91. minuti ga je dosegel kapetan Grušovnik in tako postavil končni rezultat 3:1. Po zadnjem sodnikovem žvižgu se je veselje v taboru domačih lahko pričelo. Po sezonah, kjer so vedno bili blizu temu 1. mestu se je v letošnji sezoni vse končalo po njihovih željah in tako so pokal za prvake znova prinesli na Brunšvik.

 

VRHUNCE DERBIJA NK BRUNŠVIK – KOROTAN SI LAHKO OGLEDATE NA TEJ POVEZAVI

Danijel Voglar, trener domačih: “Prvi polčas smo bili v krču, nato smo se po drugem golu sprostili in zasluženo zmagali. Menim, da smo bili v drugem polčasu vsaj za razred boljši nasprotnik. Na koncu smo zasluženo prvaki, saj smo večino prvenstva preživeli na 1. mestu. Rad bi izpostavil, da je bil NK Brunšvik v zadnjih sezonah pod vodstvom nekdanjega trenerja Igorja Perkoviča vedno v bitki za prvo mesto, a se na koncu ni izšlo. Z mojim prihodom se je Igor vrnil na igrišče in izjemno sem vesel, da smo prvaki, saj si je nekdanji trener zares zaslužil to lovoriko.  V zimskem prestopnem roku smo dobili dve ključni okrepitvi, ki sta prevagali tehtnico na našo stran. Med sezono smo sicer ostali brez nekaj igralcev, ki se več niso želeli boriti za mesto v ekipi in so nas zapustili. Tako smo ostali z ozkim igralskim kadrom. Rešila nas je izjemna fizična pripravljenost in danes se zasluženo veselimo naslova prvaka.«

Rok Brence, strelec prvega zadetka pri domačih: “Zmagali smo, trdo prigaran naslov je v naših rokah. Celo sezono nas je bilo malo, ampak smo dokazali, da smo ekipa v pravem pomenu besede, ki ima zmagovalni karakter. Pred tem obračunom smo čutili, da bomo zmagali, saj smo bili izjemno motivirani. Verjeli smo vase in na koncu nam je to tudi uspelo. Trud se nam je izplačal, saj smo fizično vrhunsko pripravljeni, kar je ključnega pomena za ta uspeh.”

Goran Gajič, strelec drugega zadetka pri domačih: “Že celo sezono smo lahko zadovoljni z našimi predstavami. Imamo najboljšega trenerja v ligi, ki nas postavi, nas motivira in za njega smo na terenu pripravljeni storiti vse. Največjo motivacijo smo črpali od izjav drugih ekip, ki so nekako pozabile na nas in bile samozavestne kako bodo osvojile naslov. Toda na koncu nas vsi gledajo v hrbet.”

Niko Podvinski, trener Korotana: “Skozi celotno sezono igramo lep nogomet, vendar premalo učinkovit. Danes smo bili podjetnejši, toda zmanjkala nam je tista zadnja podaja s katero bi lahko ogrozili Brunšvik. V obrambi se nam dogaja, da nas za vsako manjšo napako nasprotnik kaznuje in to je glavni vzrok teh zadnjih rezultatov. Na koncu lahko le čestitam Brunšviku za naslov.”

Lovro Grušovnik, strelec zadetka in kapetan Korotana: “S predstavo ekipe sem zadovoljen. Znova smo igrali dobro, toda nismo uspeli izkoristiti svojih priložnosti. Težave z realizacijo se nam pojavljajo že na zadnjih petih obračunih, na katerih smo tudi izgubili prvenstvo. Po drugem prejetem zadetku smo popustili in domačini so prišli do zaslužene zmage.”

 

 

Nekaj utrinkov z obračuna NK Brunšvik – Korotan…