Napoved zadnjega 26. kroga 1. MNZ Maribor: Fešta v Brunšviku, krčevit boj za obstanek se nadaljuje in končuje


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

V zadnjem krogu bodo znova po pravilniku tekmovanja vse tekme odigrane ob istem terminu, v soboto ob 17:00. Brunšvik bo pred svojimi navijači dvignil pokal za najboljšega v sezoni 2018/2019. Pri dnu lestvice pa nas čaka boj do zadnjega sodnikovega žvižga, ki bo dal končni odgovor na vprašanje kdo bo izpadel. Marles v Limbušu gosti Lenart, Marjeta pričakuje Duplek in Akumulator bo iskal čudež proti Staršam. Za Marles, Lenart in Akumulator šteje samo zmaga.

 

Prvaki NK Brunšvik bo zadnjo tekmo v sezoni odigral na domačem igrišču proti zadnjeuvrščenemu Cerkvenjaku. Varovanci Danijela Voglarja bodo poskušali končati sezono tako kot se za ekipo, ki bo po zadnjem sodnikovem žvižgu dvignila pokal za najboljšega spodobi…torej z zmago. Zelo pestro bo tudi po tekmi, saj v klubu pripravljajo veliko zabavo za nogometaše in pristaše kluba. Jože Bohl, kapetan NK Brunšvik: “Najprej bi rad čestital ekipi in trenerju, ki nas je vrhunsko pripravil za to sezono kljub manjšemu številu igralcev. Čaka nas zadnji krog v sezoni 2018/2019. Že komaj čakamo, da pred svojimi navijači dvignemo pokal. To je moja 7 sezona tukaj na Brunšviku in v veselje mi bo dvigniti to lovoriko, ki smo si jo po tihem želeli vsako leto. Ne glede na vse pa moramo v tekmo vstopiti zbrano in skoncentrirano, z eno samo mislijo in to je zmaga. Teh 90. minut moramo odigrati korektno kot se spodobi in po koncu naj se slavje prične. Naslednji korak je dobra priprava na kvalifikacije za katere lahko samo upamo, da bodo tako uspešne kot je bila letošnja sezona.”

 

Marles Hiše po izjemno pomembni zmagi v Dobrovcih gostijo Lenart. Gre za direkten obračun ekip v boju za obstanek. V obeh taborih je računica popolnoma enostavna…šteje samo zmaga! Poraženec bo naslednjo sezono najverjetneje drugoligaš.  Lenartčani so eno zaključno žogico za obstanek že zapravili in sicer prejšnji teden doma proti Marjeti. Tako bodo v soboto morali reševati svojo kožo, saj prostora za napake več ni.  Še en podatek, ki ne gre v prid Lenarta je ta, da se je prvi obračun v tej sezoni končal z zmago Marlesa z 2:3. Blaž Dobaj, najboljši strelec domačih: “Čaka nas tekma sezone. Druga nam ne preostane kot da premagamo Lenart in upamo na najboljše. Naredili bomo vse, da tri točke ostanejo doma. Ampak moramo se zavedati, da je Lenart trdna in kvalitetna ekipa. Zato je pred nami vse prej kot lahka naloga.”

 

Marjeta se po dveh zaporednih gostovanjih in zmagah, s katerima je pobegnila iz nevarnega območja izpada,  vrača domov. V goste jim prihaja ekipa Dupleka. Domačini teoretično še vedno lahko izpadejo, saj ne smemo pozabiti, da je še vedno pod drobnogledom tekma TAB Akumulator – Lenart, kjer naj bi Lenarčani v uvrstili igralca, ki ni imel pravice nastopa. Marjeta lahko vse dvome reši z pozitivnim rezultatom. Gostje z obstankom nimajo težav, zagotovo pa bodo v obračun stopili polni motivacije, saj bi jih ob primeru poraza Marjeta prehitela na lestvici in tako bi ob koncu sezone padla črna luč na moštvo, ki je skozi celotno prvenstvo delovalo zelo kompaktno. Tekma v jesenskem delu se je končala z najmanj priljubljenim rezultatom 0:0. Klemen Kelc, kapetan Marjete: “V zadnjem krogu pričakujemo ekipo, katera je v tej sezoni pokazala res pravi timski duh in si na račun tega priigrala lepo število točk. V preteklih krogih smo nujno potrebovali točke in jih s pravim pristopom tudi osvojili. Te dobre občutke in prepotrebno samozavest si želimo prenesti na zadnjo tekmo, v kateri gremo definitivno na zmago, saj si želimo sezono zaključit v pozitivnem vzdušju.”

Staršani po visoki zmagi proti Brunšviku odhajajo na gostovanje v Mežico, kjer jih čaka izjemno težka preizkušnja proti Akumulatorju. Gostje v tekmo vstopajo rezultatsko neobremenjeni, saj je situacija na vrhu že povsem jasna. Pri domačinih pa je zadeva popolnoma drugačna. Potrebujejo zmago, drugače se selijo v drugo ligo. Kaj lahko se zgodi, da tudi ta ne bo zadostovala za ohranitev prvoligaškega statusa za prihajajočo sezono. Tomislav Grbavac, trener Starš: “Mi gremo na zmago, tako kot vsako tekmo. Vemo, da nas čaka izjemno težko gostovanje pri ekipi, ki se bori za obstanek. Tako, da se bomo čim bolje pripravili na trd obračun, ki nas čaka. Prvo pa se moramo regenerirati, napolniti baterije in gremo po zmago.”

 

Dobrovce po napornem tednu, kjer jim praktično nič ni šlo na roko v zadnjem krogu odhajajo na gostovanje k Peci. Za gosti je izjemno neuspešen teden, v katerem so doživeli kar dva boleča poraza. Tekma nima rezultatskega pomena ne za ene ali druge. Zato gre pričakovati mirno srečanje brez velikega tveganja. Brane Smodič, trener gostov: “Res je za nami slab teden kjer smo izgubili v finalu pokala in proti Limbušu, a po prikazani igri lahko le rečem, ko ne daš…dobiš. V Peco gremo zdesetkani, saj imamo kar nekaj kaznovanih igralcev. Glavni sodnik, ki nam je sodil proti Marlesu je za nas dobesedno zaklet. Sodil nam je 3x in 3x  smo izgubili. Za nameček je nas je še skartoniral. A iz dolge poti iz Črne se bomo vrnili s tremi točkami.”

 

Rače na domačem igrišču gostijo Malečnik. Gre za dvoboj ekip, ki sta v varnem zavetju sredine lestvice. Domačini bodo glede na formo, ki jo kažejo v zaključku sezone v vlogi manjšega favorita. Obe zasedbi gojita napadalen in atraktiven nogomet, zato gre pričakovati veliko število zadetkov in lepih potez, ki bodo navduševale navijače enih in drugih.

 

Nogometaši Korotana po porazu na koroškem derbiju odhajajo na gostovanje v Rošnjo Loko. Gostje so v vlogi velikega favorita, tako da bo vse razen zmaga Prevaljčanov veliko presenečenje. Domačini pa bodo skušali svojo zadnjo tekmo med prvoligaši odigrati korektno in čim dražje prodati svojo kožo.