Napoved predzadnjega kroga 1. MNZ Maribor: Akumulator, Marles Hiše, Marjeta in Lenart odločajo o obstanku, Starše bodo poskušate  vzeti skalp prvakom iz Brunšvika


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Zaradi pravila, da morata biti zadnja dva kroga prvenstva odigrana v istem terminu nas v soboto čaka vseh  7 dvobojev 25. kroga. Naslov je že rezerviran za Brunšvik, ki tokrat odhaja v Starše. Tako bodo rezultatsko zanimive samo tekme, ki odločajo o obstanku. Najbolj vroče bo v Lenartu, kjer gostuje Marjeta. Za obe moštvi je to tekma sezone za biti ali ne biti glede ohranitve prvoligaškega statusa. Isto velja za Marles Hiše, ki nujno potrebujejo zmago v Dobrovcah ter TAB Akumulator, ki gostuje pri sosedih v Prevaljah.

 

V derbiju kroga Starše na domačem igrišču pričakujejo Brunšvik, ki je v prejšnjem krogu proti Korotanu potrdil naslov in tako obe ekipi povsem neobremenjeno vstopata v tekmo. Je pa jasno, da gre za občinski obračun na katerem se bo iskrilo tako na igrišču kot tudi na tribuni. Tekme, ki v očeh navijačev pomenijo nekaj več. Domačini bodo poskušali dokazati, da zmaga proti Dobrovcam ni bil le slučaj, ampak dejanska kvaliteta ekipe in tako zadati prvi poraz Brunšviku v spomladanskem delu prvenstva. Glavno vprašanje pa je kako se bodo gostje po slavju in veselju uspeli sestaviti in odigrati nov težek obračun. Tomislav Grbavac, trener Starš: “Prvo bi rad čestital Brunšviku za naslov. Kar se tiče same tekme, jasno mi gremo v dvoboj maksimalno motivirani, saj ni večjega veselja kot pa premagati ekipo, ki je na prvem mestu in je bila skozi celotno sezono najbolj konstantna. Za nas pa je škoda, da se prvenstvo končuje, saj smo ujeli pravo formo in tudi vsi pomembni člani ekipe so okrevali po poškodbah.” Danijel Voglar, trener Brunšvika: “Z naše strani  bo motiv zagotovo prisoten, saj gre za lokalni derbi. Naša želja je, da v spomladanskem delu sezone ne doživimo poraza. Treba pa je vedeti, da gremo v tekmo zdesetkani, saj nam bodo manjkali trije nogometaši prve postave. Kontaktiral bom naše veterane, da nam bodo prišli pomagat za ta obračun in upamo, da se bo izteklo po naših željah.”

 

Drugouvrščene Dobrovce gostijo Marles Hiše. Veliko vprašanje je kakšen motiv in željo po dobrem rezultatu bodo imeli domači, saj je naslov že oddan. Prav tako bo zanimivo videti ali bo v nogah dovolj svežine, kajti včeraj so odigrali zelo težko tekmo finala pokala MNZ Maribor proti Tehnotim Pesnici in izgubili z 1:3.  Nazadnje, ko so bili v takšni situaciji so v prvenstvu doživeli poraz, ki je odločilno vplival na razplet v boju za naslov. Na drugi strani za Limbušane šteje samo zmaga, drugače se jim v bitki za obstanek zares piše slabo. Brane Smodič, trener Dobrovc: “Prvo bi rad čestital ekipi Brunsvika za osvojen naslov. Z mojimi fanti smo naredili vse, da bi osvojili to prvo mesto, a nam je en slab dan pokvaril načrte. Čeprav so suvereno opravili tudi s Korotanom je na koncu zasluženo prvak Brunšvik. Marles se krčevito bori za obstanek v ligi, zavedamo se, da je  ranjen lev najnevarnejši. Zadnji dve tekmi bodo dobili več priložnosti fantje, ki so vstopali v drugem delu v igro tako, da gremo v tekmi sproščeno z namenom igrati nogomet.” Božidar Špindler, trener gostov: “Nimam kaj filozofirati, enostavno za nas na tej in tudi naslednji tekmi šteje samo zmaga in še to morda ne bo dovolj za obstanek. Ampak ne glede na vse, mi se bomo borili do konca.”

 

Korotan v roku 14 dni čaka še en koroški derbi. Tokrat se bodo pomerili proti Akumulatorju. Prevaljčani bodo po rezultatsko slabšem obdobju poskušali razveseliti svoje navijače vsaj z zmago na tem obračunu. Čeprav za njih končni razplet tekme ni ključnega pomena glede položaja na lestvici. Pri ekipi iz Mežice je stanje povsem drugačno. Računica je dokaj enostavna…šteje samo zmaga! Ob drugih dveh scenarijih so na meji izpada. Niko Podvinski, trener Korotana: “Znova nas čaka koroški derbi. Vsi vemo, da so to za nas v teh krajih posebne tekme. Vsaka ekipa želi dokazati, da je najboljša v regiji. Lahko pa le upamo, da se bo razpletlo boljše kot se je proti Peci, saj smo na tistem obračunu bili boljši nasprotnik in na koncu še zapravili enajstmetrovko.”

 

Ena izmed pomembnejših tekem v boju za obstanek se bo igrala v Lenartu, kjer domačini pričakujejo Marjeto. Obe ekipi bi najbolj zadovoljila zmaga, remi bi bil v prid tekmecem. Prva tekma v letošnji sezoni se je končala z zmago Lenarta 1:3. Je pa res, da nogometaši Marjete na gostovanjih igrajo boljše kot doma, kar bi v tem primeru lahko bilo ključnega pomena. Sašo Novak, trener gostov: “Mi gremo na zmago, ker drugače praktično ne znamo igrati. Upamo, da nam uspe in tako zaključimo sezono kot se spodobi, se pravi z obstankom v ligi, kar si kot ekipa tudi zaslužimo.”

 

Duplek pa po šokantnem porazu proti Rošnji Loki, tokrat pred domačimi navijači pričakujejo Rače. Gre za dvoboj ekip, ki sta v varnem zavetju sredine lestvice. Tako, da lahko pričakujemo povsem mirno srečanje na katerem bosta ekipi pokazali vso svoje znanje, ter poskusili navdušiti gledalce z atraktivnimi potezami. Vse ljubitelje nogometa pa so tradicionalno povabili z video posnetkom, ki so ga objavili na svoji spletni strani. V bistvu nas znova čaka eno izjemno vzdušje v Dupleku, kjer so nas v tej sezoni že razvadili s svojimi številnimi akcijami in dogodki, ki privabljajo ljudi, da se znova in znova vračajo.

 

Rošnja Loka po drugi zmagi v sezoni odhaja na gostovanje v Malečnik. Domačini bodo po treh zaporednih porazih iskali povratek na zmagovalna pota. Nasprotnik za to nalogo ne bi mogel biti primernejši, kljub zmagi Rošnje v prejšnjem krogu. Tako, da je vloga favorita na tem obračunu jasna…vse razen visoke zmage Malečnika bo veliko presenečenje.

 

Podobna tekma nas verjetno čaka  v Cerkvenjaku, kjer se bodo domači pomerili s Peco. Gostje bodo zagotovo izjemno motivirani, kajti z zmago bi si dokončno zagotovili sredino lestvice. V zadnjem krogu so doma drago prodali svojo kožo proti Staršam  in dokazali, da se lahko merijo z ekipami, ki so v samem vrhu lestvice. Tako, da ni potrebno preveč razlagati na strani katere ekipe je v tem primeru kvaliteta. Nogometaše Cerkvenjaka pa čaka še 180 minut prvoligaškega plesa, kajti drugo leto bodo igrali ligo nižje.

Nogometaši Marles Hiš se letos krčevito borijo za obstanek.